łyżeczki tymianku 1 łyżeczka majeranku Bataty kroimy w słupki, ja je wcześniej obieram-choć nie jest to konieczne. Łączymy wszystkie składniki. Bataty muszą być równo pokryte przyprawami. Nasze frytki ukladamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190C przez około 20 min. Sprawdzamy-mają być miękkie w środku
Mamuśka wraca do formyszybki sposób na rodzinny obiad. Przepis nie jest trudny do przyrządzenia a zachwyci na pewno każdego. Kurczaka możemy podawać z dodatkami wedle naszego uznania, np: z surówką, frytkami, ziemniakami czy ziemniakami pieczonymi. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego
CookMagtakże użyć mrożonych). Na brokułach ułożyć kurczaka. Pozostałe 2 ząbki czosnku obrać i pokroić w plasterki, obłożyć nimi kurczaka. Piec około godziny w temperaturze 180st. Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 655,3 kcal Tłuszcz:26,9g Białko: 36,7g Węglowodany:14g Smacznego
Zielona Kuchniaobtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami
Kuchnia MagdaLenyobiad #brokuly - różyczki ugotowane na parze #batat - pokrojony na frytki i ugotowany na parze #jajko - ugotowane na parze #seler - ugotowany na parze, rozgnieciony widelcem, wymieszany z poszatkowana natką pietruszki, koperkiem, olejem rzepakowym, szczypta kurkumy, uformowany w kuleczki
Szkrab Je Samparowaru na ryż/kasze układamy dwa plastry pomarańczy, na nie dorsza, kilka cieniutkich plasterkow masła, przykrywamy dwoma plastrami pomarańczy. Gotujemy w parowarze około 15 minut. Ziemniak kroimy na frytki, wrzucamy do miseczki, skrapiamy oliwą, dodajemy oregano i mieszamy. Gotujemy w parowarze do miękkości
Szkrab Je SamWarzywne frytki Batat Marchew Korzeń pietruszki Ziemniak Tymianek Oliwa z oliwek Ogórek kiszony (eko Lidl ) SOS bieluch z czosnkiem Warzywa kroimy, skrapiamy oliwą i posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samszklanka wody - 2 łyżki pasty z kurkumy - opcjonalnie sól morska lub himalajska - 2 łyżki masła Przepis na pastę z kurkumy: http://ekoist.pl/zlote-mleko-przepis-i-wlasciwosci/ Przygotowanie: Cukinie obieramy, kroimy na frytki - ja użyłam do tego szatkownicy. Wkładamy do dużej miski, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy poszatkowana cebulę i zagotowujemy. Dodajemy przeciśnięty
Szkrab Je Samwyciśnięty z 1/2 cytryny - 4 łyżki oleju lnianego - 2 ząbki czosnku - opcjonalnie sól i pieprz Przygotowanie: Cukinię trzemy na tarce na dużych oczkach lub na szatkownicy do frytek. Pozostałe składniki blendujemy i dodajemy do cukini. Gotowe
Szkrab Je Samzezłocenia i lekkiego zrumienienia panierki. Wyjmujemy usmażoną rybę z tłuszczu i odsączamy jego nadmiar na papierowych ręcznikach. Podajemy od razu – z dodatkiem cząstek cytryny do skropienia, surówki, frytek (np. tych chrupiących, pieczonych w piekarniku ) i z szybkim sosem tatarskim. Mrożona ryba też potrafi być pyszna! SKŁADNIKI PANIERKI panierka wystarcza na 500-700g filetów rybnych 50g mąki kukurydzianej
Karo in the Kitchenwody 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych szpinak lub jarmuż (świeży lub mrożony) płatki chilli (opcjonalnie) sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na słupki (jak do frytek), marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na talarki. Obrane ząbki czosnku i cebulę drobno kroimy, a kapustę drobno szatkujemy. Do większego garnka wrzucamy cebulę, czosnek, ziemniaki, zalewamy niewielką ilością wody
Lamarida.plPieczone bataty stanowią doskonały dodatek do obiadu lub możemy je spożywać solo. Mam do nich ogromną słabość, są pyszne i zdrowe w porównaniu do tradycyjnych frytek z ziemniaków. Składniki: 2 duże bataty 3-4 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Bataty obieramy ze skóry, kroimy w cienkie plasterki a następnie w paski. Do miski wlewamy olej
Bajeczna Kuchniakurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki. Burger wołowy z (wybranymi dodatkami) jalape ñ o i ser camembert oraz domowymi frytkami. Bułka wypiekana na miejscu. Restauracja jest bardzo przestronna, piętrowa. Jest w stanie pomieścić wielu gości. Wyposażenie jest minimalistyczne, miłe dla oka, eleganckie, ale nie na wyrost. Podczas naszej wizyty oprócz
Karola gotujenaturalny i posypać cynamonem. Smacznego :) Lubisz dynie? Jeśli tak to zajrzyj do moich innych przepisów z jej udziałem :) Zupa krem z dynii Pieczona owsianka z dynią Frytki z dyni piżmowej Dyniowe pankejki z wegańską bita śmietaną i syropem kasztanowym
wegujemyłyżka oleju, 1 łyżka octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki miodu lub syropu daktylowego/klonowego, nierafinowana sól i czarny pieprz do smaku Batata dokładnie wyszorować i pokroić na podłużne kawałki wielkości frytek lub w około 2-cm kostkę. Różyczki brokuła porwać na mniejsze kawałki. Warzywa przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać suszonymi płatkami chilli, słodką papryką i solą, polać
Even Better Food