frytki - 2719 przepisów (strona:63/182)

Golonka po bawarsku 183

Golonka po bawarsku to typowo męskie danie. Jednak ja też jestem zwolenniczką takiej rumianej przypieczonej sztuki mięsa. Do tego frytki, musztarda, chrzan i uczta na 102. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na biesiadowanie i przeniesienie się do bawarskich smaków. Polecam Wam również przygotowanie takiej golonki dla swoich mężczyzn i nie tylko :) W zakładce MIĘSA znajdziecie również

O kuchni z uczuciem
Pieczona marchewka z rozmarynem 119

Pieczona marchewka to pyszny i aromatyczny dodatek do obiadu lub jako zdrowsza wersja frytek Jest banalnie prosta w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna. Warto również upiec inne warzywa, jak np. brukselkę lub kapustę . Pieczone warzywa są dużo smaczniejsze, intensywniejsze w smaku od gotowanych i nie tracą drogocennych witamin. Polecam Składniki: 0,5 kg marchewek 1 łyżka miodu 2 łyżki

Oryginalny smak
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 172

stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 177

gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre. Szynka pieczona w całości z pieca podana z sosem grzybowym, żurawiną, frytkami i sałatką z ogórków kiszonych. Niedzielna specjalność. Pyszne. Wygląda imponująco. Plastry wołowiny duszone w czerwonym winie z szalotką i rozmarynem, zapiekanka ziemniaczana i młoda marchewka na ciepło z miodem

Karola gotuje
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 202

dijon i podgrzewaj przez chwilę. Wyłącz palnik. Podawaj steki (możesz je pokroić w poprzek na plastry) polane sosem. Jako dodatki znakomicie sprawdzą się warzywa z wody oraz pieczone frytki. ` Artykuł Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Burgery ziemniaczano – marchewkowe 206

kaloryczne dodatki, to całkiem prawdopodobne, iż możemy po jakimś czasie zauważyć wzrost wskazówki na wadze. Ziemniaki to jednak nie tylko zupa i drugie danie. To też nie tylko frytki i placki ziemniaczane . Ziemniaki to także babka ziemniaczana, kotleciki i burgery I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne burgery ziemniaczano – marchewkowe. Idealne na lunch, czy też wczesną kolację

365 dni dookoła kuchni
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 152

pewnie zrobić jakieś zakupy. Prosta matematyka – planując i gotując na tydzień oszczędzamy sporo czasu! Jak gotowaliśmy Jak gotowaliśmy? Najpierw do piekarnika trafiło rattouille i ziemniaki pokrojone na frytki. Później wstawiliśmy jeszcze brukselkę. W międzyczasie zaczęliśmy dusić kurczaka Marengo i przygotowaliśmy warzywne dodatki do dań: fasolkę szparagową i brokuła – gotowaliśmy je razem w garnku parowym. Kiedy do kurczka

Niedzielny kucharz
Topinambur wraca do łask 127

około 10 pln mąka z topinamburu - około 9 złotych za pół kilograma Topinambur zamiast ziemniaków Topinambur jest niemal tak samo uniwersalny jak... ziemniaki. Można z niego przygotować puree, frytki i chipsy. Świetnie smakuje pieczony i ugotowany tradycyjnie lub na parze. Doskonałe są zupy krem z topinamburu z dodatkiem ciecierzycy, kalafiora albo innych warzyw. Topinambur można jeść na surowo

Cztery Fajery
Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka 166

kolor skórki spełni Wasze oczekiwania . Dokładny czas trudo określić najlepiej zdać się na oczy Gotowe , podajemy na gorąco prosto z piekarnika , ideałem jest zaserwować je razem z frytkami Smacznego !   Artykuł Po prostu pyszne, pieczone skrzydełka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
flamenquínes cordobéses 272

następnie obtoczyć w bułce tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze, żeby mięso zdążyło dojść, a nie przypaliła się panierka. Zwykle podawane z frytkami i majonezem, albo smażonymi ziemniakami oraz aioli i salsa brava. *znowu – niektóre przepisy podają mąka – jajko – bułka, inne jajko – bułka jajko – bułka, jeszcze inne

stajnia gołębie od kuchni
Najlepszy łosoś od The Horts 92

Miała być klasyczna ryba z frytkami, a wpadliśmy i zjedliśmy najlepszego łososia, jakiego miałam okazję spróbować. Jest to kolejne smaczne miejsce w Bristolu, które chciałam Wam pokazać. Świetna restauracja, bardzo prosto urządzona, znajduje się niedaleko od centrum. Schowana w jednej z bocznej uliczek, gdzie trafiliśmy całkiem przypadkiem. Skoro wybraliśmy się na miasto z zamiarem spróbowania […] Artykuł Najlepszy

Pink Envelope
Białe kiełbaski z fasolką szparagową, papryką, marchewką i cukinią 167

kiełbaski ładnie się nam zarumienią a warzywa będą miękkie. 4. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową, całość mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem.  Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, frytkami, sosem. Smacznego

kruche babeczki
Maślany kurczak pieczony na ziemniakach 3001

pieprz do smaku natka pietruszki do posypania – niekonieczna Kurczaka myjemy , oczyszczamy z wszelakich bonusów typu piórka . Osuszamy papierowym ręcznikiem . Rozcinamy plecki i rozkładamy . Ziemniaki kroimy na grubaśne frytki . Jeśli są młode nie ma potrzeby obierania , wystarczy porządne mycie Masło rozpuszczamy , ale nie doprowadzamy do wrzenia , ma być płynne , nie gorące . Do masła dodajemy wyciśnięty praską czosnek

Ogrodnik w podróży
Marszczone ziemniaki - ziemniaki gotowane w soli 124

Przepis na marszczone ziemniaki , pochodzi z Wysp Kanaryjskich, gdzie podaje się je z sosami. Ja proponuję podać je do steków, są lepsze niż frytki, czy inne wynalazki, a na pewno będzie to miła odmiana od zwykłych ziemniaków. Mimo, że do gotowanie używa się sporej ilości soli, ziemniaki nie są słone. W środku są delikatne i mają intesnsywny smak

królestwo garów
Filet z mintaja z prażoną cebulką 206

łyżki) - a na koniec posypać tartym, żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec tylko do momentu rozpuszczenia się sera. Podawać od razu po przyrządzeniu. Idealnie smakują podane z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni