frytki - 2719 przepisów (strona:63/182)

Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS] 121

zrobić się złociste. Zdejmij z patelni na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Idealne na letni obiad w towarzystwie sałatki. Jeśli nie liczycie kalorii, super będą też frytki. * Na zdjęcia pstrągi leżą na patelni, z której wcześniej zlaliśmy prawie cały olej.   Artykuł Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
15 przepisów na dania z dynią 181

frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana kszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorow - kokosowym  https://frosch.blogspot.com/2013/11/dynia-faszerowana-kasza-gryczana-i.html Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem  https://frosch.blogspot.com/2013/11/nalesniki-gryczane-z-dyniowym-nadzieniem.html Dyniowe frytki  https://frosch.blogspot.com/2013/09/dyniowe-frytkiz-filetem-z-indyka-w.htm

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Burgery z kurczaka z coleslaw 136

musztarda i miód. Burgery z kurczaka to burgery z fileta kurczaka, panierowanego w mące i smażonego na maśle. Polecam to danie smakoszom burgerów. Jeśli lubicie możecie również usmażyć frytki. Całkiem niezły obiad dzisiaj przyrządziłam. Czuję się taka najedzona! Burgery z kurczaka na 6 – 8 burgerów 6 – 8 bułek hamburgerowych, tutaj przepis 500 g fileta z piersi

codojedzenia
Kulki ziemniaczano-serowe 249

podać do obiadu jeśli znudziły nam się ziemniaki, kluski, frytki.. co innego można zrobić z ziemniaków, co będzie równie proste, ciekawe i smaczne? Można zrobić dufinki, czyli kulki ziemniaczane, ale można je wzbogacić o dodatek sera dzięki czemu będą smaczniejsze i co ważniejsze podczas smażenia nie będą nam z gorącego oleju. Polecam ziemniaczane kulki z dodatkiem sera

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety siekane z piersi kurczaka i sera żółtego 157

kotleciki z indyka, akurat w lodówce miałam piersi kurczaka, więc zmieniłam trochę przepis i zrobiłam dzisiaj na obiadek. Moim bliskim bardzo smakowały!!! 😃Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych frytek oraz surówki Coleslaw.  Składniki: piersi kurczaka 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, ser żółty 200 g, natka pietruszki 2 łyżki, szczypiorek 2 łyżki, curry 2 łyżeczki, sól

kulinarne odsłony pati
Sałatka z pieczonej papryki (dieta dr Dąbrowskiej) 145

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Grecka pita z kurczakiem 212

gyrosem. Ta przekąska to specjalny grecki chlebek wypełniony marynowanym i pieczonym mięsem. Całość podana z dodatkami – pomidorem, ogórkiem i sosem tzatziki. Czasem spotkacie również wersję z frytkami :) Wcale nie trzeba jechać do Grecji aby zjeść to danie. Pokażę Wam jak przygotować je w domu i do tego wszystkiego będziemy bardzo oszczędni, wykorzystamy produkty z obiadu z dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Golonka po bawarsku 169

Golonka po bawarsku to typowo męskie danie. Jednak ja też jestem zwolenniczką takiej rumianej przypieczonej sztuki mięsa. Do tego frytki, musztarda, chrzan i uczta na 102. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na biesiadowanie i przeniesienie się do bawarskich smaków. Polecam Wam również przygotowanie takiej golonki dla swoich mężczyzn i nie tylko :) W zakładce MIĘSA znajdziecie również

O kuchni z uczuciem
Pieczona marchewka z rozmarynem 94

Pieczona marchewka to pyszny i aromatyczny dodatek do obiadu lub jako zdrowsza wersja frytek Jest banalnie prosta w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna. Warto również upiec inne warzywa, jak np. brukselkę lub kapustę . Pieczone warzywa są dużo smaczniejsze, intensywniejsze w smaku od gotowanych i nie tracą drogocennych witamin. Polecam Składniki: 0,5 kg marchewek 1 łyżka miodu 2 łyżki

Oryginalny smak
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 153

stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 161

gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre. Szynka pieczona w całości z pieca podana z sosem grzybowym, żurawiną, frytkami i sałatką z ogórków kiszonych. Niedzielna specjalność. Pyszne. Wygląda imponująco. Plastry wołowiny duszone w czerwonym winie z szalotką i rozmarynem, zapiekanka ziemniaczana i młoda marchewka na ciepło z miodem

Karola gotuje
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 181

dijon i podgrzewaj przez chwilę. Wyłącz palnik. Podawaj steki (możesz je pokroić w poprzek na plastry) polane sosem. Jako dodatki znakomicie sprawdzą się warzywa z wody oraz pieczone frytki. ` Artykuł Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Burgery ziemniaczano – marchewkowe 192

kaloryczne dodatki, to całkiem prawdopodobne, iż możemy po jakimś czasie zauważyć wzrost wskazówki na wadze. Ziemniaki to jednak nie tylko zupa i drugie danie. To też nie tylko frytki i placki ziemniaczane . Ziemniaki to także babka ziemniaczana, kotleciki i burgery I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne burgery ziemniaczano – marchewkowe. Idealne na lunch, czy też wczesną kolację

365 dni dookoła kuchni
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 129

pewnie zrobić jakieś zakupy. Prosta matematyka – planując i gotując na tydzień oszczędzamy sporo czasu! Jak gotowaliśmy Jak gotowaliśmy? Najpierw do piekarnika trafiło rattouille i ziemniaki pokrojone na frytki. Później wstawiliśmy jeszcze brukselkę. W międzyczasie zaczęliśmy dusić kurczaka Marengo i przygotowaliśmy warzywne dodatki do dań: fasolkę szparagową i brokuła – gotowaliśmy je razem w garnku parowym. Kiedy do kurczka

Niedzielny kucharz
Topinambur wraca do łask 111

około 10 pln mąka z topinamburu - około 9 złotych za pół kilograma Topinambur zamiast ziemniaków Topinambur jest niemal tak samo uniwersalny jak... ziemniaki. Można z niego przygotować puree, frytki i chipsy. Świetnie smakuje pieczony i ugotowany tradycyjnie lub na parze. Doskonałe są zupy krem z topinamburu z dodatkiem ciecierzycy, kalafiora albo innych warzyw. Topinambur można jeść na surowo

Cztery Fajery