niedzielny obiad. Przygotowanie jest bardzo proste, szybkie, nie wymaga zbyt wielu składników. Kurczaka możecie podać z dowolnymi dodatkami, choć moim zdaniem świetnie będą tutaj pasowały domowe, chrupiące frytki . Składniki kurczak ok. 1,5 kg 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka oregano łyżeczka majeranku sól pieprz łyżeczka suszonego czosnku 2-3 łyżki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!temperaturze, w głębokim oleju. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym i lekko soli. Podaje z frytkami i puree z groszku. Jako dodatek sprawdzą się też ziemniaczki puree, dip paprykowy lub sos tatarski. Polecam na rodzinny obiad. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 300 g filetu z dorsza (użyłam
cool and mintyżeby przeszło przyprawami lub zaraz smażyć. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką. Świetne również na zimno jako zakąska. Smacznego
Pani na deserchude i pełne świeżych, warzywnych dodatków. Można na spokojnie schrupać dwa takie burgery, bez wyrzeczeń. Proponuje je podać z pieczonymi ziemniaczkami – jest to lepsza alternatywa dla smażonych frytek, a dzięki magicznej sztuczce, są mega chrupiące. Spróbujcie także tych kotletów drobiowych nie tylko w formie burgerów – można je podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki
Smaczna Stronapachną!!! Mięso najlepiej zamarynować na całą noc. Długo, za to smażenie to 5 minut. Gyrosa można go zjeść w chlebku pita, można podać na bogato z pitą, frytkami sałata i obowiązkowo sosem tzatziki. Skoro o chlebkach mowa: spróbuj sam je upiec w domu. Polecamy przepisy na super proste pity , bez żadnych wyszukanych składników, tylko mąka, drożdże i woda
Niedzielny kucharzkupnej mieszanki przypraw „gyros”, dajcie sobie z nią spokój. Przyprawienie mięsa we właściwy sposób wymaga tylko trzech przypraw i odpowiednio długiego czasu marynowania. Do tego pity domowego wyrobu, frytki z piekarnika i pyszne danie gotowe. Piątek: Gnocchi z batatów ze szparagami Zaskakująco pyszne danie. Gnocchi z batatów jest lekko słodkie, co warto skontrować dodaniem pomidorków, których kwaskowość przełamuje
Niedzielny kucharzOstatnio polecałam wam równie pyszne danie z łososiem: łosoś w śmietanie . Oba przepisy są bardzo proste, smaczne i sycące. Polecam Wam też przepis na łososia z piekarnika z frytkami, kotlety z łososia, oraz pikantnego łososia z curry i pieczarkami. Składniki na 4 porcje łososia z warzywami: 4 filety z łososia 2 szalotki posiekane w kostkę 2 marchewki pokrojone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcienkie plasterki i zawinąć mięso najpierw w plastry cukinii potem w plastry boczku.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 40 min. Podawać z ziemniaczkami ,frytkami lub ryżem Smacznego
Swojskie jedzonkoskładniki: 1 batat 1 czerwona papryka 1 duża czerwona cebula szczypiorek pomidorki koktajlowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bataty pieczone z warzywami wykonanie: Bataty obieramy i kroimy w paski wielkości frytek. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem, bazylią
Delusional Trinepodgrzewamy w rondelku do momentu aż wszystko się połączy. W połowie sosu marynujemy polędwicę. Ziemniaki myjemy (nie obieramy) i kroimy w cząstki, takie wielkości dość grubych frytek. Gotujemy przez 3 - 4 minut aż będą lekko miękkie. Studzimy. Polędwicę smaży na złoto z obu stron. Przekładamy na blaszkę. Ziemniaki przekładamy do miski, doprawiamy słodką papryką, curry i bazylią. Układamy
Delusional Trinenuggetsy z indyka Delikatne i soczyste mięso z indyka zanurzone w chrupiącym cieście jogurtowym. Pyszna przekąska, która z pewnością zasmakuje wszystkim, a szczególnie dzieciom. Nuggetsy możemy podać z frytkami i surówką. Składniki: ok 0,5 kg filetu z indyka Ciasto: 150g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu
Blog z ApetytemNastępnym razem zadbam o to, by kawałki mięsa były troszkę cieńsze. Porcja mięsa jest konkretna. Spokojnie wystarczy na 2-3 obiady/przekąski. Takie mięso możemy zjeść z surówką, frytkami i ulubionym sosem, lub wykorzystać jako nadzienie do bułek. 900 g fileta z kurczaka lub indyka 2 łyżki oleju 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2-3 łyżeczki
Smaki Na Talerzupieczenia polewać skrzydełka pozostałą w misce marynatą. Z czym podać skrzydełka kurczaka w miodzie? Oto kilka pomysłów na obiad z chrupiącymi skrzydełkami kurczaka: skrzydełka kurczaka w miodzie, frytki i sałatka z pomidorkami i fetą skrzydełka z kurczaka w miodzie, młode ziemniaczki z koperkiem i buraczki zasmażane skrzydełka z kurczaka w miodzie, puree ziemniaczane i pomidory deserowe skrzydełka
Moja Książka Kucharskaugotowany 1 ząbek czosnku 1 mała cebula PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 płaska łyżeczka kurkumy i suszonego oregano, szczypta chili w proszku DO PODANIA: bułki drożdżowe , frytki z batatów, rozgnieciona feta, dip paprykowy (1 łyżka majonezu wymieszana z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 1 łyżeczką sosu sriracha), guacamole WYKONANIE Wszystkie składniki kroimy na mniejsze kawałki
cool and mintymoczymy w cieście i smażymy na oleju po około 3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane *** *** Usmażoną rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami lub ziemniakami i surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI
Blog z Apetytem