wiem co takiego jest w fastfood'ach, że (prawie) wszyscy je kochamy. I choć wiemy, że hamburgery czy frytki serowowane w tzw. restauracjach szybkiej obsługi do najzdrowszych nie należą, to i tak od czasu do czasu łapie nas pokusa by do takiego fast food'a zajrzeć. Wtedy zajadamy się kanapkami z ogromną przyjemnością. Za chwilę jednak (w większości(...)wraz z sosem hamburgerowym. Kolejno mięso, połowę bekonu, cebulki i ogórka. Górną część kanapki smarujemy ketchupem i nakładamy na pozostałe składniki. Cheeseburger ten jest tak pyszny i syty, że frytki czy inne dodatki stają się po prostu zbędne! Smacznego
W mojej holenderskiej kuchniroladki i upiec w piekarniku. Pysznie, łatwo i zdrowo. Jeśli ponadto podamy go z sałatką i frytkami z piekarnika otrzymamy zdecydowanie zdrowszą wersje typowego miecha z frytkami. Dodatkowo roladka wygląda uroczo i nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięso dziecko pokusiło się na kilka kęsów. Czas przygotowania: 45 minut (w tym 25 minut pieczenia) Ilość porcji
Kolizje Smakówjeżeli będzie zbyt wodnista na koniec duszenia - pogotuj ją trochę dłużej. Spróbuj i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Posyp listkami kolendry. Podaj z kuskusem, chlebem lub frytkami ( patrz uwagi ). Uwagi: Danie możesz przygotować w naczyniu do tażinu, ale równie dobrze sprawdzi się każde inne naczynie z grubym dnem i pokrywką. Ja przygotowałam je w brytfannie. Kurczaka(...)wydawało, tażiny w Maroku nie są jedzone z kuskusem, które podaje się raczej jako osobne danie. Bardziej autentycznym dodatkiem do tażinu jest chleb, którym można wycierać resztki sosu, lub frytki układane na wierzchu dania (wg maroccanfood.about.com
Chilli Czosnek i Oliwaonion rings (4 zł), chciałam dodatkowo domówić surówkę coleslaw, ale podobno już się skończyła. Mąż zamówił Jalapeño Burger w wersji XXL (16 zł) oraz paprykowe frytki (4 zł). Do zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też(...)miałam wrażenie, że to jednak nie wołowina najlepszej jakości, albo po prostu dodano do mięsa coś (poza widoczną zieleninką), co sprawiało, że mięso było dość twardawe i miejscami żylaste. Frytki niestety mrożone, a "paprykowe" ograniczały się jedynie do posypania ich mieloną papryką. Jednak najgorszą stroną są moim zdaniem sosy z butelki - mam nadzieję, że lokal w najbliższym czasie
Pasja Smakujest dość popularna. Żebro św. Michała było naprawdę sporych rozmiarów i zachęcało do zjedzenia - marynata z sosu BBQ nadała piękną barwę, a jako dodatki podano sos, surówkę i frytki. Takie same dodatki dodano do burgera. Wrażenia są mieszane, o ile żebro było pyszne i zaspokajało głód, o tyle do burgera mam kilka zastrzeżeń . Jest to danie bardziej slow(...)bliżej nieokreślonego: za mocno podsmażone pieczarki? Z ilością sosu też przesadzili, a dodatki były takie sobie - szczególnie można by było popracować nad surówką i postarać się przygotować domowe frytki. Ogólnie jest dobrze - szkoda tylko, że nie zwracają większej uwagi na wypuszczane przez kuchnię potrawy. Klient nie ucieknie, gdy będzie musiał trochę dłużej poczekać, ale przesmażone jedzenie
Pasja SmakuMięso podano na drewnianych deskach, bez zbędnego "ukwiecania". I bardzo dobrze ! Do steków wybrać można jako dodatki: frytki, krążki cebulowe, grillowane warzywa lub tagiatelle. My zajadałyśmy z frytkami.. bo jak już pojeść to porządnie ;) Ponadto do każdej porcji serwowane są wyśmienite sosy robione na miejscu: sos salsa, sos z zielonego pieprzu i sos miodowo-musztardowy
kolorowotorcikowozamówiłam wędzonego pstrąga (36 zł/kg), mój Mąż dużą porcję smażonego pstrąga (18 zł/szt), a kolega smażonego dorsza (9 zł/100g). Do każdej rybki (prócz dorsza) zamówiliśmy frytki (5 zł) i zestaw surówek (4,5 zł). Na dania mimo tak dużego ruchu nie czekaliśmy zbyt długo. Pstrąg Rybaka smażony z ziołami Pstrąg wędzony Smażony dorsz Do jedzenia(...)zadowolona, że mogła go spróbować. Jabłecznik Chciałabym zwrócić uwagę na na mały minus w postaci takich samych dodatków do wszystkich ryb. Może warto byłoby pomyśleć nad czymś jeszcze poza frytkami, albo dać do wyboru kilka surówek. Ryby były pyszne, ale monotonia w dodatkach trochę rozczarowuje. Przy jednej wizycie nie zwróci się na to uwagi, ale przy kolejnych mocno
Pasja SmakuJest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego jakiś film. Miłego dnia i smacznego :) Składniki: /dla 4 osób/ 4 kawałki filetu z łososia opakowanie płatków migdałowych 1 jajko sól, pieprz 10 ziemniaków olej Wykonanie: Kawałki łososia umyć, oprószyć solą(...)zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i jeszcze go dopiec lub przełożyć do naczynia żaroodpornego i na kilka minut wstawić do rozgrzanego do 160 st.C piekarnika. Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i smażyć w głębokim oleju. Podawać z łososiem. insertCookd("1df83f9dd12dcb8667f38955927aa87f
Pasja Smakusię dodzwoniłam był Faster deluxe na olsztyńskiej starówce. Zamówienie dla dwóch osób: Kebab duży w bułce na ostro z baraniną (15zł), a drugi kebab grecki ( sałatka grecka +frytki + mięsko- 16zł). Skoro Faster to powinno być rzeczywiście szybciej niż gdziekolwiek indziej. Cóż, 50 minut oczekiwania to wcale nie takie fast, ale spoko mieszkam dość daleko od centrum(...)dużym stopniu zatuszowany ogromną ilością sosu, jaka znalazła się w środku. Wszystko smakowało tak samo, no i wcale nie było ostre. A teraz mój – kebab grecki. Warzywa spoko, frytki i mięso zimne. Wszystko ułożone obok siebie, na warzywach polanych sosem. I co? Smak identyczny jak kebaba dużego – jak myślicie dlaczego? Wszystko obtoczone było w tym samym sosie, którego
Sajkofanka smakutakiego jest w tym daniu ze Anglicy go uwielbiają?.. dla nas to przecież zwykła smażona ryba i frytki, a z fast food-ów wolimy amerykańskiego hamburgera. Czy ktoś z nas skusiłby się rybę podawana w gazecie? A jednak taka ryba może być genialna. Autorem poniższego przepisu , który wykorzystałam jest geniusz samouk, fascynat kuchni molekularnej Heston Blumenthal. Jego przepis(...)było super... wystarczy pomysł na genialna panierkę a mogłabym jeść tylko taka rybę, nawet z gazety. A w dodatku na zimno jest jeszcze lepsza... następne do wypróbowania pójdą jego frytki. Załączam tez link do filmiku na którym dokładnie widać jak przyrządził rybę. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcheese, pizza, nalesniki z syropem klonowym i najwazniesze CHEESE! Wszedzie i do wszystkiego. Moj maz chcial sobie zamowic niby lepsze frytki - czyli fries gourment i dostal frytki, z podsmazonym mielonym i polane serem..... Pizza ma potrojny ser...hamburgery to samo... To tak w ekspresowym skrocie o kuchni hamerykanskiej Załączone miniatury
Smaki EdytyPrzepis na lekką i pyszną sałatkę do pracy czy na piknik. Ja na koniec dodałam kilka frytek by było to danie bardziej treściwe. I zamiast sosu czosnkowego wybrałam sos z ketchupem. Składniki można łączyć dowolnie. U mnie została kapusta pekińska z sałatki Gyros więc ją wykorzystałam w tym przepisie. Składniki : * kapusta pekińska * filet z kurczaka pieczony z przyprawą(...)Gyros * pół pomidora * pół czerwonej papryki * 2 łyżki kukurydzy z puszki * 2 ogórki konserwowe * mały jogurt naturalny * 3 łyżki ketchupu * frytki Wszystkie te składniki zamykamy w pudełku i zabieramy ze sobą. Pyszna
Magiczne Życie Martyranczerski czyli ranch dressing zwany tez sosem farmerskim jest w USA jednym z najpopularniejszych sosów. Amerykanie stosują go prawie do wszystkiego. Sos farmerski to świetny dodatek do frytek, nachosów, pizzy, a także wszelkiego rodzaju mięs. R The post Sos ranczerski (farmerski) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegotujemy na średnim ogniu przez około 10-14 minut (na al dente). Odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia. Obrane ziemniaki kroimy na słupki. Na głębokim, mocno rozgrzanym oleju, smażymy frytki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Cebulę oraz czosnek drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Podsmażamy cebulę, pod koniec dodajemy czosnek oraz ziemniaki i fasolkę. Doprawiamy
Smaki Na Talerzucały czas mieszając. Rada: shoarmę podaliśmy z prostym sosem czosnkowym (2 ząbki czosnku rozetrzyj na papkę z solą, wymieszaj z 400 ml jogurtu naturalnego i odstaw do schłodzenia), frytkami oraz świeżymi warzywami. Tak przyrządzone mięso świetnie smakuje też zawinięte w placek tortilla lub w chlebku pita. Artykuł Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz
Kulinarna Polska