38. Ziemniaczane kopczyki

38. Ziemniaczane kopczyki

38. Ziemniaczane kopczyki

Kopczyki, zaraz po frytkach są moim ulubionym ziemniaczanym daniem. Ziemniaki 1 kg boczek 200 g 2 cebule 1/2 kostki masła mleko sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Cebulkę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce masła.  Z ugotowanych ziemniaków zrobić pure, dodać masło, mleko, cebulę z boczkiem i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Ziemniaczaną masę włożyć do szprycy lub rękawicy kuchennej, ale bez dekoracyjne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję