frytki - 2719 przepisów (strona:56/182)

Karkówka w sosie z pieczarkami, musztardą Dijon i estragonem 138

zawartość rondla do połączenia. Próbujemy – dosalamy i pieprzymy do smaku, gotujemy jeszcze przez 4-5 minut, do zagęszczenia sosu.   Karkówkę podajemy z ziemniakami z wody, purée lub frytkami – najlepiej zbiorą z talerza ten naprawdę przepyszny, bardzo elegancki sos. SKŁADNIKI proporcje na 4 porcje 700g karkówki podzielonej na kotlety grubości ok. 1-1,5cm 2 łyżki mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Krokiety ziemniaczane z szynką, serem i szczypiorkiem 122

polskich warzyw - ziemniaka, z dodatkiem szynki, sera i pachnącego szczypiorku są ciekawą propozycją dodatku do wszelkich dań mięsnych oraz interesującą alternatywą dla klasycznie podanych do obiadu ziemniaków czy frytek. Składniki: 1kg ziemniaków 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku 150g szynki konserwowej 150g żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 1 pęczek szczypiorku sól pieprz gałka muszkatołowa Dodatkowo: olej

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotleciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z płatków gryczanych 118

bułki tartej i jest przyjemnie chrupiąca. Jeśli obawiacie się, że w Waszym domu nie przejdzie taka zdrowsza wersja kotletów to polecam ich podania z domowymi frytkami, najlepiej z piekarnika. Moja rodzina uwielbia je z mnóstwem warzyw. Polecam! 2 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500g) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej (lub wg smaku) sól ziołowa pieprz

Di gotuje
Otwarcie Max Burgers Warszawa 95

zatwardziały mięsożerca da się oszukać i uzna je za kawałek kurczaka? (osobiście przeprowadziłam test na domowym mięsożercy) Dla mnie, jak już wyżej pisałam, to nie tylko fantastyczny smak (frytki z sosem serowym, jalapeno i czerwona cebulką są fantastyczne, a BBQ Sandwich, z sojowym produktem o nazwie Oumph! zamiast szarpanego mięsa, jest wręcz obłędny). Wyobraź sobie.. ..że czekasz

SandraFrej.com
Domowy kebab z piekarnika 165

wypłynęły podczas krojenia, dzięki czemu mięso będzie bardziej soczyste. Następnie za pomocą ostrego noża pokroić mięso w cienki paseczki. Podawać np. w bułce kebabowej , z tortillą, z frytkami lub dowolnie wedle uznania. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Domowy kebab z piekarnika appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczone ziemniaki z przyprawami 240

Pieczone ziemniaki z przyprawami to idealny dodatek do dań mięsnych. Takie ziemniaczki świetnie będą pasować do pieczonego kurczaka, steka, czy chociażby smażonej piersi z kurczaka. Do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gdzie zjeść we Lwowie? Najlepsze restauracje i kawiarnie we Lwowie 193

Wybór w karcie jest ogromny, a ceny przystępne. Sam wygląd lokalu zachwyca, a motywem przewodnim jest… pingwin. My na śniadanie wybraliśmy American Slam za 124 UAH (tost, jajecznica, frytki, bekon, kiełbaski) i English Daddy za 139 UAH (jajka sadzone, kaszanka, bekon, pieczone ziemniaczki, fasolka, kiełbaski) oraz do picia kawę świąteczną i zieloną sypaną herbatę

Czarnawisienka
Szarpane kotleciki drobiowe z camembertem 158

Szarpane kotleciki drobiowe z camembertem Proste i szybkie w wykonaniu kotleciki z kurczaka, warzyw i sera, które smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Możemy je podać z ziemniaczkami, frytkami lub ryżem albo w bułce – w formie burgerów. Świetny pomysł na pyszny, rodzinny obiad!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 łyżka majonezu 2 jajka

Blog z Apetytem
Zimowy obiad wegetariański III, Meimei 159

zdjęciu: frytki z pasternaku, pieczone ziemniaki, surówka z buraków , surówka z marchewki, selera korzennego, naciowego, jabłka i cebuli, smażony kotlet z mozzarelli, panierowany w mące kukurydzianej i jajku.  Meimei znajduje się na ul. Geodetów (w budynku Respana). Znajdziecie tu chińskie danie narodowe, czyli pierogi ale również kimchi, ciasteczka ryżowe, baozi (pieczone pierogi). Jest nawet trochę dań wegańskich

Qlinarnie i Qlinarnie
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 92

szczypta sody oczyszczonej (solidna) 1 szczypta proszku do pieczenia Ponadto: mąka pszenna do obtaczania (**)   olej do głębokiego smażenia     Ser pokroić w słupki przypominające grubsze frytki ziemniaczane. Przygotować ciasto.  Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki minimum na 1 godzinę (***). Po tym czasie w głębokiej patelni/garnuszku/rondelku rozgrzać olej. Kawałki sera dokładnie (!) obtaczać

Di gotuje
KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA 94

Można ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy  faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii.  Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można

Kuchnia MagdaLeny
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 132

stron płatkami migdałowymi i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Colesław (surówka obiadowa) 146

niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka oraz sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny. Zwykle bywa podawana w knajpkach w towarzystwie burgerów i frytek. Polecam jednak zrobienie takiej surówki w domu np. jako dodatek do obiadu lub do mięsa z grilla Składniki: pół główki kapusty 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarny S.O.S.
Colesław (surówka obiadowa) 150

niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka oraz sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny. Zwykle bywa podawana w knajpkach w towarzystwie burgerów i frytek. Polecam jednak zrobienie takiej surówki w domu np. jako dodatek do obiadu lub do mięsa z grilla Składniki: pół główki kapusty 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki majonezu 3 łyżki

Kulinarne S.O.S.
PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 184

wyniku długiego duszenia otrzymamy przepyszne, mięciusieńkie mięso, które bez problemu będziemy mogli "poszarpać" widelcem, a nawet samymi palcami. Takie mięsko może stanowić danie obiadowe - podajemy je z frytkami, ziemniakami czy ryżem + obowiązkowo jakaś pyszna suróweczka, ale rewelacyjnie smakuje także na kanapkach. Dobór przypraw do mięsa jest zupełnie dowolny. Marynatę możemy stworzyć wybierając do niej nasze ulubione przyprawy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania