Kolejna szarlotka, nie wiem już która to z kolei, bo tyle ich już było. Tym razem wersja z orzechami włoskimi. Prawdziwie jesienna szarlotka, bo dla mnie jabłka i orzechy to taki symbol jesieni. Dla kogo: dla szukających odmiany od tradycyjnej szarlotki dla mających za oknem orzech włoski dla lubiących chrupanie i łupanie Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 100g zmielonych orzechów włoskich 100g cukru pudru łyżeczka cynamonu łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukru wanilioweg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...