frytki - 2719 przepisów (strona:59/182)

Ciekawa, smaczna zupka 110

Zupa ze słodkimi ziemniakami, soczewicą i cebulą balsamiczną to dla nas coś innego. Nie przepadam za słodkimi ziemniakami, gotowałam, piekłam jak frytki i szukam dalej innego połączenia smakowego.  Zupka ma wytrawny, słodko - słony smak, nie wszystkim może przypaść do gustu, ale w połączeniu z cebulką jest bardzo smaczna, syta, zdrowa i aromatyczna. Przepis z książki z serii

Na moim talerzu
Roladki z indyka z żurawiną, bazylią i mozzarellą zawijane w boczek 157

żaroodpornego (na spód możemy da troszkę oliwy). Tak samo robimy z pozostałymi kotletami. 3. Nasze roladki pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami, frytkami, kaszą, ryżem i surówką lub sałatką. Smacznego

kruche babeczki
Miruna z grilla elektrycznego 200

Rozgrzać grill, delikatnie natłuścić go oliwą, ułożyć kawałki ryby. Grillować na każdej ze stron po około 7 minut (w zależności od grubości filetów). Podawać z ziemniakami bądź frytkami w towarzystwie warzyw gotowanych na parze, bądź surówki

Kuchenne aromaty
Szwedzkie klopsiki. 186

poczekać aż zgęstnieje. Następnie dodać pastę paprykową i śmietankę. Do sosu przełożyć wszystkie klopsy, delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami, frytkami, ziemniaczanym puree czy ryżem. Tak jak lubicie

zadanie-gotowanie
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 203

rozeszły się po mięsie, następnie kroimy pieczeń na cienkie plastry. Podajemy od razu, z lekkimi i nietłumiącymi smaku mięsa dodatkami – z ziemniakami z wody, ziemniakami fondant lub z frytkami, zieloną sałatą z winegretem lub gotowanymi na parze albo zapieczonymi warzywami. Na drugi dzień pieczeń świetnie nadaje się jako mięsny składnik gorących kanapek – zestawcie ją z grillowanym na oliwie

Karo in the Kitchen
Steki z polędwicy wołowej 114

średnio wysmażone mięso *** *** Przed podaniem mięso posypujemy solą. Na każdym steku układamy kawałek zimnego masła *** *** Mięso możemy podać z ulubioną surówką warzywną i na przykład pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami *** *** Mój stek podpiekałam w piekarniku przez 5 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
FILET Z INDYKA SMAŻONY: przepis na soczyste sznycle z indyka 131

Zamarynowane kotlety z indyka panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocistobrązowy kolor. Smażone filety z indyka podajemy z ziemniakami z wody lub frytkami oraz sezonową sałatką . Obficie posypujemy zieleniną. Smacznego :)  Filet z indyka smażony

Moja Książka Kucharska
Kulki ziemniaczane. 667

dodać jeszcze trochę maki, to zależy od ziemniaków. Powstałą masę nabierać łyżką i formować małe kulki. Następnie obtaczać je w bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu, tak jak frytki, po kilkanaście sztuk na jedną partię. Powinny swobodnie pływać. Kiedy będą rumiane, można wyciągać. Najlepiej na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu

Agusiowe smakołyki
Zupa krem z pora (dieta dr Dąbrowskiej) 146

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA 132

temp. 180 st. C od  15 - 20 minut.  Ustawiłam na funkcję opiekanie z grillowaniem . Wszystko zależy od grubości mięsa. Podajemy w ulubiony sposób, u mnie z frytkami i surówką. Smacznego :) MAŁA RADA: Między mięso możemy nabić pieczarki, paprykę lub inne ulubione warzywa

Pani na deser
Szpinak z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 132

kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych

Kulinarne przygody Gatity
Surimi w panierce 2506

surimi w takiej formie idealnie pasuje jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną imprezę. Poza tym mogą one spełnić także rolę obiadu, jeśli podamy je np. z frytkami i ulubioną surówką, np. z białej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surimi w panierce – Składniki: 8 paluszków krabowych (Surimi) – ok. 125 g 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko

Kulinarne Przeboje
Długo duszona pręga wołowa z kością 98

podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy przygotowania pręgi wołowej, ze względu na niezwykły smak tego rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania