Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

Przepis na : obiad

Na jutrzejszy obiad polecam pyszny filet z piersi kurczaka zapiekany z serem i pieczarkami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 200g pieczarek, 1 cebula, 100g sera żółtego, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. F... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, tarta, kurczak, pierś, frytki, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, bułki, obiad, surówka, mięso, kurczak z pieczarkami, filet z kurczaka, dania mięsne, potrawy z kurczaka, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, szybki obiad, obiad na szybko, mięsa pieczone

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.