frytki - 2719 przepisów (strona:53/182)

Kalafior w panierce 124

mąką i jajkami masa powinna być dość gęsta,  panierujemy kolejno w masie z jajkami następnie w  bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu jak np. frytki. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Bardzo smaczny z sosem holenderskim lub czosnkowym

Andzia Pichci
Domowy kebab. Przepis krok po kroku. 163

folię aluminiową lub pergamin.       Najlepszy domowy kebab   Jak widać na zdjęciu powyżej, można przygotować także wersję na talerzu z frytkami i surówką, zależy którą opcję lubisz bardziej. Nie zapomnij o solidnej porcji sosu czosnkowego od  Roleskiego . Tak przygotowany kebab możesz śmiało w okresie grillowym przygotować

kuron.com.pl
Surówka z kapusty i ogórka 131

Szybka, prosta i fajna surówka do obiadu. Uwielbiam młodą kapustę i surówki z niej zrobione. Możecie ją podać do obiadu, z burgerem, z frytkami. Co kto lubi i wybiera. 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka mała 1 jabłko 1 ogórek zielony 1 cebula czerwona koper świeży 1/2 papryki chilii 4 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego

wesoła kuchnia
Tilapia z patelni z chilli i limonką 128

Takie proste przepisy są zazwyczaj najlepsze . Rybka , obojętnie jaka powinna gościć w naszych jadłospisach chociaż raz w tygodniu . Serwowana z surówką z młodej kapusty i młodymi ziemniakami lub frytkami . Moja rodzinka w większości uwielbia ryby , a w mniejszości cóż z większym lub mniejszym marudzeniem , też w końcu zjadają Polecam , przepis prosty i niezawodny , a naprawdę smak jest zaskakujący

Ogrodnik w podróży
Siekane kotleciki z kurczakiem, majonezem i cukinią 109

Siekane kotleciki drobiowe Bardzo smaczne i soczyste kotleciki z piersi kurczaka i cukinii. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Możemy je podać z frytkami albo ziemniaczkami i ulubioną surówką lub w bułce w formie burgerów.     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 młodej cukinii 2 łyżki majonezu 2 jajka ok 5 dkg żółtego sera 3 łyżki mąki

Blog z Apetytem
Sałata ze śmietaną 98

zrobienia sałata ze śmietaną do obiadu. Sałata masłowa w smacznej wersji z odrobiną octu lub soku z cytryny i z cukrem. To świetna sałata na słodko do frytek i obiadu z ziemniakami. - sałata uwielbiana przez dzieci - super szybki pomysł na sałatkę - najpyszniejsza do obiadu z ziemniakami

AniaGotuje.pl
Podsumowanie akcji kulinarnej - kuchnia szkocka 2019 149

łososiem Zupa brokułowa z wędzonym łupaczem Przystawki: Tarteletki z haggisem i sosem whisky Tarteletki z wędzonym łososiem i koperkiem Pieczarki faszerowane haggisem Dania główne - ryby: Ryba z frytkami, groszkiem i sosem tatarski, czyli fish & chips Łosoś smażony z ziemniaczkami i szparagami Dorsz na wiosennych warzywach Dania główne - mięso: Gulasz wieprzowy z piwem wrzosowym Desery: Shortbread

Codzienne Gotowanie
Roladki drobiowe nadziane wędliną i serem - gotowane na parze 113

nadziane żółtym serem i wędliną. Dzięki temu, że roladki były szczelnie zawinięte w folię aluminiową - gotowe mięso jest soczyste oraz idealnie miękkie w smaku. Poniższe roladki podałam z frytkami, które wcześniej upiekłam w piekarniku.  Składniki na 2 porcje (2 roladki): 1 duży, pojedynczy filet z piersi kurczaka 3-4 plasterki żółtego sera 3-4 plasterki wędliny przyprawa

Ugotować
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 122

Przełóż skrzydełka ponownie do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 220 stopni. Zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż skrzydełka zaczną się delikatnie przypalać. Wyjmij z piekarnika i podawaj z pieczonymi frytkami, pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą. Smacznego! Artykuł Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Gyros z kurczaka 118

najlepiej dzień wcześniej. A gdy mięso już zamarynowane to mamy obiad w kilka chwil. My bardzo lubimy z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym. Podaję z frytkami lub w podpieczonym chlebku pita albo w tortilli. 250 gram fileta z kurczaka  3 łyżki oleju 1 czubata łyżka jogurtu Opcjonalnie pół cebuli 2 łyżki przyprawy do gyrosa(prymat

Andzia Pichci
Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu 119

łagodnieje, nadając stekom przyjemnego, korzennego aromatu i delikatnej tylko pikanterii. Dodatkowo pieprzność panierki łagodzi doskonały śmietanowy sos podlany koniakiem. Steki panierowane w pieprzu doskonale smakują z pure ziemniaczanym , frytkami i warzywami z wody. Pełny przepis znajdziecie TUTAJ Artykuł Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Dlaczego warto kupić sobie frytkownicę? 120

domu frytkownicę. Frytkownica do domu Główną zaletą frytkownicy jest to, że jedzenie można tam przygotowywać w bardzo wysokich temperaturach. To właśnie dzięki temu mięso lub ziemniaki na frytki nie nasączają się tłuszczem. Krótkie i intensywne smażenie to zatem najlepszy sposób, by podać pysznego kurczaka w panierce, krokiety z mięsem, oraz wiele innych potraw. Smakołyki będą soczyste, będą miały

Trochę smaku
Skandynawska zapiekanka „kuszenie Janseena „ 108

łyżki smalcu kurzego lub wieprzowego 2 szklanki mleka 2 łyżeczki czosnku granulowanego sól , pieprz do smaku Ziemniaki obieramy i kroimy jak na cienkie frytki . Cebulę także kroimy w paski . Na smalcu obsmażamy ziemniaki , tak długo aż się lekko przypieką . Przekładamy do foremki do zapiekania . Teraz czas usmażyć cebulę , także na złoto . Obsmażoną cebulę dokładamy do ziemniaków solimy , doprawiamy

Ogrodnik w podróży
De volaille z koperkiem , pyszny klasyk 215

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smażymy na dość głębokim tłuszczu do momentu aż będą pięknie rumiane i chrupiące ze wszystkich stron . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , np. pure lub frytki A co zostanie, ucieszy Was na kanapce , schłodzone , pocięte w plastry z sosem tatarski de volaille dostają drugą szansę , aby zaskoczyć swym smakiem w porze kolacji Smacznego !   Artykuł

Ogrodnik w podróży
Mule na białym winie 147

białym winie  Mule po marynarsku (Moules marinières) rodem z północy Francji jak i Belgii. Przygotowane w ten sposób smakują równie dobrze z samą bagietką jak i frytkami. Na moim stole tym razem zagościły jako dodatek pieczone warzywa. Składniki: około 1,5 kg świeżych muli  3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 garść posiekanej

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania