Si, pero no.

Si, pero no.

Si, pero no.

Cocineros w Walencji Jak przedstawić grupę jedenastu chefs-to-be, z których żaden nie znalazł się w Walencji przez przypadek, i każdy ma w sobie coś super-cool, co łatwo zgubić w opisie, choćby najbarwniejszym? Napisać o każdym po kilka zdań? Wymienić zalety, wady, ulubione dania i doświadczenie w kuchni? Si, pero no. Co to właściwie znaczy? Fraza si, pero no po raz pierwszy padła na zajęciach z hiszpańskiego w Krakowie z ust naszej przeuroczej lektorki Maylen, i przywieźliśmy ją ze sobą do Walencji. Znacz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj po hiszpańsku

Autor

ProaktywniProaktywni

W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, owoce morza, frytki, pizza przepis, pizza , sosy, ryby, ciasto na pizze, pasty, sushi, burrito, tagliatelle, makarony, ryba, mięso, szaszłyki, sernik ze snickersami i kajmakiem, szpinak, pasta, karkówka, kurczak, grill, makaron, dania z makaronem, pierogi ze szpinakiem, sos do pizzy, pierogi z mięsem, papryka faszerowana, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Gotuj po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.