„Cordon Bleu” , szwajcarski klasyk

„Cordon Bleu” , szwajcarski klasyk

„Cordon Bleu” , szwajcarski klasyk

Przepis na : obiad

„Cordon Bleu” szwajcarski klasyk Klasyczny Cordon Bleu mi osobiście , w zasadzie nie wiem czemu , kojarzył się jakoś zawsze z kuchnią francuską Pewnie dlatego, iż jedna z najbardziej prestiżowych szkół sztuki kulinarnej we Francji ( w zasadzie w całej Europie ) , powstała w 1895 r nosi nazwę „LE Cordon Blue” . Prawdą jest jednak, że kotlecior ten pochodzi nie podważalnie ze Szwajcarii i jest znacznie młodszym tworem, niż szkoła kulinarna we Francji , gdyż pierwsze wzmianki o nim datu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Moria2

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, frytki, kurczak, szynka, piersi, pierś, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kotlety, kotlet, schabowe, filet z kurczaka, obiad, kolacja, smażony ser, nadziewana pierś z kurczaka , piersi z kurczaka faszerowane, szybki obiad, obiad na szybko, kotlety drobiowe, szybka kolacja, kotlety ziemniaczane, obiad dla 2 osób, jajka faszerowane , jajka nadziewane

Inne przepisy z Ogrodnik w podróży

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.