Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu

Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu

Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu

Grubo mielony pieprz, koniak, mocna śmietana i solidny kotlet – cztery składniki szlachetnego, ekskluzywnego obiadu, który naprawdę zrobi każdy w kilkanaście minut. Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu jest wyrazisty w smaku, ale bynajmniej nie jest specjalnie pikantny. Nutę ostrości nadaje mu koniak. Równoważy i łagodzi ją śmietana. Steki panierowane w pie;przu najlepsze są oczywiście z delikatnej polędwicy, ale równie dobre kotlety wyjdą z rostbefu i antrykotu Steki au poivrem czyli pan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, obiad, mielone, kotlety, kotlet, sosy, kotlety mielone, kotlety ziemniaczane

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.