Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu

Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu

Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu

Wystawne danie, które można zrobić w 15 minut. Wbrew pozorom stek panierowany w pieprzu specjalnie pikantny nie jest, ponieważ wysoka temperatura pozbawia nieco pieprz ostrości. Całość dodatkowo łagodzi wyrazisty, kremowy sos na bazie koniaku. Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Mówi się, że książki mają swoje historie, w przypadku książek kucharskich jest tak z całą pewnością. Emile Lerch w książce „La Revue Culinaire” wydanej w 1950 r. stwierdził, że to on, 20 lat wcześniej, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, frytki, mięso, mielone, wołowina, stek wołowy, polędwiczki wieprzowe, obiad, kolacja, polędwiczki, polędwiczka, mięso mielone, polędwiczki wieprzowe w sosie, polędwiczki w sosie, sos pieprzowy, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.