Przepis na : obiad
Filety białej ryby (najlepiej dorsza lub łupacza), pokrojone na małe kawałki i usmażone w delikatnej panierce z ciasta piwnego. Powłoczka z mąki i piwa nie zawiera jajka, jest lekka, delikatnie otula rybę i gwarantuje zachowanie jej soczystości. Smażymy ją krótko, w wysokiej temperaturze, w głębokim oleju. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym i lekko soli. Podaje z frytkami i puree z groszku. Jako dodat... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...