Kurczak w cytrusach

Kurczak w cytrusach

Kurczak w cytrusach

Kurczak podawany na tysiące sposobów, uwielbiany przez wiele osób. Nie trzeba mu wiele, aby wydobyć z niego to coś. Przy pędzącym tempie życia przy czasach gdzie wszytko można kupić w "gotowcu" zapominamy o prostych połączeniach o dodaniu podstaw to co robiły nasze babcie sól, pieprz, miód, cytryna, masło. Do dziś wiele z nasz pamięta babciny smak a nie miały dostępu do gotowych mieszanek przypraw i jak tam to jest cudownie wciskane w reklamach, że są tak" genialne w swym połączeniu, że och i ach"... czar z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Barbara w kuchni Barbara w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, cytryna, pieczenie, czosnek, miód, frytki, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem, proste i szybkie przepisy, sok, pierś, piersi, kurczak pieczony, bez pieczenia, sos do kurczaka, marchewka, chleb, sosy, ziemniaki, mięso, pieczone ziemniaki, ziemniak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak w miodzie, szybki kurczak, chrupiący kurczak, soczysta pierś z kurczaka, chrupiąca pierś z kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z Basia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.