Składniki: 500g filetu z piersi kurczaka 200g jogurtu naturalnego 2 zielone papryki curry w proszku pieprz cayenne ostra mielona papryka kurkuma sól, pieprz czarny tabasco Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wrzucamy pokrojonego kurczaka i smażymy. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Kiedy kurczak już nam się wstępnie obsmaży dosypujemy odrobinę pieprzu cayenne, pół łyżeczki kurkumy i ostrej ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...