Tradycyjne kotlety de volaille

Tradycyjne kotlety de volaille

Tradycyjne kotlety de volaille

4 filety z piersi kurczaka100 g masła2 jajka150 g tartej bułkisólolej do smażeniaWśród mięs na polskich stołach najczęściej króluje drób, a jednym z najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, tarta, mięso, bułki, frytki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, francuskie, piersi, pierś, kurczak, ziemniak, ziemniaki, obiad, de volaille, filet z kurczaka, mięso na obiad, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, sposoby na jajko, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, dodatki do mięs, dania mięsne, ziemniaki na obiad, drugie danie

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.