Tradycyjne kotlety de volaille
Tradycyjne kotlety de volaille
4 filety z piersi kurczaka100 g masła2 jajka150 g tartej bułkisólolej do smażeniaWśród mięs na polskich stołach najczęściej króluje drób, a jednym z najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kotlety, kotlet, tarta, mięso, bułki, frytki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, francuskie, piersi, pierś, kurczak, ziemniak, ziemniaki, obiad, de volaille, filet z kurczaka, mięso na obiad, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, sposoby na jajko, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, dodatki do mięs, dania mięsne, ziemniaki na obiad, drugie danie
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz