pasternak, olej ryżowy do głębokiego smażenia Pasternak umyć, obrać, pokroić w zapałki. Z „odpadków” można zrobić puree. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu. Wrzucać partiami pasternak, obsmażyć. Wyjmować łyżką cedzakową, osączać na ręczniku papierowym. Odstawić do ostudzenia. Następnie czynność powtórzyć. Pasternak wyjmować gdy lekko się zrumieni. Osączyć na ręczniku papierowym. Gdy ostygną smażyć trzeci raz, aż będą rumiane. Wyjmować i osączać na ręczniku papierowym. Frytki należy smażyć partiami, gdy wrzucimy zbyt ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...