Flądra na talerzu! Raz! Podczas tegorocznych wakacji nad morzem, zakupiłam całkiem sporo świeżych ryb od rybaków w porcie. Udało mi się namierzyć, uczciwych rybaków, którzy sprzedawali rybki, wyciągane prosto z sieci. Warunek musisz wstać bardzo wcześnie, tak aby rybę kupić jak najszybciej i szybko ją schłodzić lub zamrozić. Niestety w naszych portach też można spotkać "pseudo rybaków", którzy to handlują rybą, która o zgrozo była wcześniej łowiona i jest mrożona, a w trakcie sezonu rozmrażana i sprzedawana... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)