Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika

Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika

Wtorek: Pieczone minestrone instant ze słoika

Minestrone! Kwintesencja lata, klasyczna włoska zupa pełna warzyw, aromatów i zapachów. Minestrone najczęściej jest gotowana na wolnym ogniu, my proponujemy wersję na skróty – z pieczonymi warzywami. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 25 minut Liczba porcji: 2 Minestrone od rzymian Niewiele jest dań, które mogą pochwalić się równie długą metryką jak minestrone. Zupę warzyli starożytni Rzymianie na kilka wieków przed narodzeniem Chrystusa, co oznacza, że liczy sobie ładnych parę tysięcy lat. Skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, makaron, makarony, frytki, fasolka, mięso, zupa krem, seler naciowy, dieta, zupa warzywna, dania z makaronem, mięsa pieczone, zupa z selera, bez pieczenia, krem z pora

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.