KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA

KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA

KUCHENNA APTEKA #12 - CUKINIA

Cukinia, zwana też kabaczkiem to bardzo popularne w Polsce warzywo. Można ją jeść na surowo, grillować, dusić, gotować oraz zapiekać. Ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, gdyż można przyrządzić z niej liczne dania wytrawne, jak np.: leczo, frytki, spaghetti, zupy, czy  faszerowane cukinie, ale także można upiec z nią słodkie ciasto. Jadalne są również kwiaty cukinii.  Cukinia ma delikatny i łagodny smak, dlatego można ją podawać nawet małym dzieciom oraz ze względu na swój niski indeks glik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, ciasto, tarta, frytki, cukinia faszerowana, zupa, dieta, spaghetti, sos serowy, sosy, niskokaloryczne, sos spaghetti, zupa serowa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, tarta na słodko

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.