Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych

Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych

Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Jako panierki użyłam płatków owsianych, które są bardzo zdrowe. Kotlety wyszły chrupiące, z lekkim smakiem musztardowym. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 2 plastry schabu bez kości, 1 łyżka musztardy Wikinga Roleski 1 jajko, 1,5 szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Płaty mięsa smaruję z dwóch stron cienką warstwą musztardy. Odstaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.