Bitki schabowe w sosie

Bitki schabowe w sosie

Bitki schabowe w sosie

Bitki schabowe to mięsko, które lubimy my i nasze dzieciaki.     Składniki: -plastry schabu (ilość w zależności od potrzeb) -sól, pieprz -przyprawa harissa lub słodka papryka -czosnek mielony -mąka kukurydziana lub ryżowa -słodka śmietana -bulion warzywny - natka pietruszki Plastry schabu delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy i odstawiamy na godzinę. Do ok 1 litra wrzącego bulionu wkładamy bitki i na bardzo małym ogniu gotujemy ok. 45 minut. Zagęszczamy mąką, dolewamy kilka łyżek śmietany, doprawiamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję