frytki - 2719 przepisów (strona:87/182)

Kurczak pieczony w folii 153

ochotę na pieczone mięso? Dzisiaj przepis na złocistego, soczystego i aromatycznego kurczaka pieczonego w folii :) Takie danie świetnie smakuje podane z frytkami lub gotowanymi ziemniakami. Warto dodać, że sos po upieczeniu jest rewelacyjny w smaku! Wystarczy go ewentualnie mocniej doprawić i zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody.  Składniki: 1 cały kurczak (bez szyi) wagowo

Ugotować
Polędwiczki jak pizza 156

Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka. 200g polędwiczek wieprzowych 200g pieczarek 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy  200g sera cheddar 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, przyprawa do pizzy, czosnek granulowany 1. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki tarkujemy, solimy, smażymy wraz z olejem

Szefowa kuchni
CZARNA I SZARA SÓL 123

młynkiem.   Czarma sól jest  mieszanką węgla wulkanicznego.  Najlepiej smakuje użyta do margarity i mango,białego mięsa, sałatki z pomidorów i mozzarelli czy frytek ze słodkich ziemniaków.  Jest łagodniejsza niż tradycyjna sól morska. Opinie : Jak dla mnie idealna sól, smak wyrazisty, młynek dobrze i łatwo mieli.Warta swojej ceny.  Ocena

Gotowanie Patki
Kurczak pod pomidorową pierzynką 124

taki przepis. Bardzo szybko i smacznie przygotowane piersi z kurczaka pod pomidorową pierzynką, a całość polana kremem balsamicznym. Mięso można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do obiadu podałam surówkę z marchewki i rzodkwi Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. Polecam! Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pomidorów koktajlowych 2 ząbki

O kuchni z uczuciem
Smażony żółty ser w boczku + film 204

Przepyszny, rozpływający się w ustach z chrupiącą skórką smażony ser żółty w boczku, to bardzo pożywne i sycące danie, które w połączeniu z frytkami i surówką może stanowić świetny pomysł na obiad.     składniki na 5 porcji 40-50 dag żółtego sera 10 plastrów wędzonego boczku 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej szklanka bułki tartej olej

Smakowite Dania
„Kieszeń Włocha ” drobiowe filety inaczej 176

rozkruszonych płatkach kukurydzianych . Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,żeby stężały . Smażymy na złoty kolor z obu stron , używając średniego ognia , żeby zdążyły dojść w środku . Podajemy z frytkami lub jakimś zdrowszym dodatkiem Smacznego !   Post „Kieszeń Włocha ” drobiowe filety inaczej pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa krem z pietruszki 136

dość niedoceniana. Zazwyczaj jako składnik włoszczyzny ląduję w wywarze warzywnym, choć sama ma wszechstronne zastosowanie i właściwości. Można z niej wyciskać sok, robić z niej kotlety lub nawet frytki. Urozmaicenie swojej diety większą ilością pietruszki może korzystnie działać na układ krążenia, układ moczowy oraz układ trawienny. To niepozorne warzywo zawiera też mnóstwo witaminy C, kwasu foliowego oraz wapnia

wegujemy
Sajgonki 133

zawijamy brzegi, tak jakbyśmy zwijali krokieta. Na większości opakowań papierów ryżowych znajdziemy obrazki pokazujące jak prawidłowo należy to wykonać. Sajgonki smażymy na mocno rozgrzanym gorącym oleju. Podajemy z frytkami i ulubionym sosem chilli. Smacznego

Cook&Love
Omlet ‘country style’ z wędzonym łososiem i ziemniakami 185

zupy – o boku około 7mm. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy – tyle , żeby przykrył ziemniaki. Na gorący wrzucamy ziemniaki i smażymy do całkowitego zmięknięcia i zrumienienia, jak na frytki, co jakiś czas mieszając. Wyławiamy ziemniaki z tłuszczu, odcedzamy i wysypujemy je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy.   Jajka rozbijamy do miski i dokładnie rozkłócamy

Karo in the Kitchen
Libańska różowa kiszonka z rzodkwi 264

kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku   Jak zrobić kiszonkę z rzodkwi lub kalarepy? Rzodkiew lub kalarepę obieramy i kroimy jak na frytki. Buraka kroimy na plasterki. Przygotowujemy zalewę z wody, octu, soli i przypraw. Warzywa układamy w słoiku i zalewamy solanką w słoiku. Jeśli chcemy, żeby kiszonka była lekko różowa

Ugotowane pozamiatane
Shoarma z kurczaka 147

smażymy na rozgrzanym oleju, do momentu aż w środku nie będzie surowe. Następnie odlewamy cały olej z patelni i smażymy mięso jeszcze kilka minut, do zrumienienia. Podajemy z frytkami i surówką z kapusty. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Boczniaki a’la schabowy 188

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Na pierwszy rzut ,jak zwykle, idą boczniaki smażone a’la schabowy , to ulubione danie moich synów , do tego frytki, jakaś zielenina i pycha ! Obiad tak przygotowany, znika sam z talerzy . Grzyby w chrupiącej panierce to delicja z najwyższej półki . Bardzo proste danie , a jakie smaczne , sami spróbujcie " class

Ogrodnik w podróży
Dorsz w płatkach migdałowych 150

złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło z dużą porcją ulubionej sałatki ( surówki ). Dla bardziej głodnych polecam podać z pieczonymi ziemniakami bądź frytkami

Kolorowa kuchnia Elki
Klopsiki z buraka i kaszy kuskus 223

wegańskie klopsiki z buraka i kaszy kuskus. Są sycące, łatwe w przygotowaniu i wilgotne w środku. Świetnie smakują na ciepło podane w taki sposób jak na zdjęciu - z frytkami z batatów, kiełkami i sosem czosnkowym lub chrzanowym. W sumie dziwne, że ten przepis pojawia się tutaj dopiero teraz, bo zajadamy się nimi już od jakiegoś czasu. Mamy nadzieję

two broke sisters
Gofr ziemniaczany z chutneyem jabłkowo-musztardowym 122

chutney zostały zaadaptowane z innego kraju, który był przez nich okupowany czyli Indii. Oczywiście z wyraźnymj smakiem octu, powstałym po dodaniu musztardy, czyli bardzo po brytyjsku, gdzie nawet frytki kropi się tym płynem. Składniki: - stare ziemniaki - mąka - olej - jabłka  - musztarda - chilli Wykonanie: Ziemniaki gnieciemy, dodajemy trochę mąki oraz oleju i ugniatamy ciasto. Wkładamy do gofrownicy i pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania