frytki - 2719 przepisów (strona:95/182)

Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 162

perfekcji i przyznam, że dla początkujących to może być malutka porażka. Multicooker "pożera" 3 x mniej prądu niż klasyczna frytkownica, więc nie szkoda wyjąć mi go do przygotowania frytek, pączków, czy właśnie Dofinków. Pełny przepis tu - klik . 5. Obiad z multicookera. Przygotowałam kurczaka na parze z ryżem i warzywami. Sporo inspiracji można znaleźć w książeczce dołączonej do urządzenia

Di gotuje
Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio 146

Przeczytałam książkę Frances Mayes "Codzienność w Toskanii" i znalazłam w niej mnóstwo fajnych przepisów min. na ten sos. Jak pisze autorka sos idealny do szparagów, frytek albo surowych warzyw. Pyszny jest z krewetkami, jako dodatek do sałatek, które dzięki niemu zyskują jedyny i niepowtarzalny smak. Samo przygotowanie sosu to zaledwie 5 minut, zabieramy się do dzieła

Moje Małe Czarowanie
Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem 172

przygotowany sos idealnie smakuje z mięsem, frytkami czy pieczonymi warzywami. Przy każdym kęsie czuć chrupiące papryki! 190 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 czerwonej papryki Sól czosnkowa W wysokiej miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny oraz majonez. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie

VioletoweKucharzenie
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 192

szczypiorku czosnkowego który jest mocniejszy. Nożyczkami obciąć równo górną wystającą część ciasta ponad wiązaniem. Można równiej pozostawić owe końcówki ciasta, które po usmażeniu będą również ozdobne. Smażyć jak frytki w gorącym oleju jednak nieco krócej. Do czasu gdy wontony nabiorą złoto-brązowego koloru. s os: połączyć razem składniki na sos lub wykorzystać gotowy słodki sos chili. Maczać

Sztuka gotowania w/g Samiry
wyborne kotlety z leszcza 168

masy w dłoniach formujemy niewielkie kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety posypujemy pozostałą natką pietruszki i podajemy z frytkami, lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue 165

obłędnie pachnącą karkówkę, było męką ;))  W międzyczasie przygotowałam sos barbecue (BBQ) , który idealnie pasował do mięsa. Pulled pork podaje się w kanapc(bułka, chleb) w towarzystwie frytek, pieczonych ziemniaków lub ryżu. Niezbędnymi dodatkami są kiszone lub marynowane warzywa, sałatka Coleslaw, cebula i duża ilość sosu BBQ. PULLED PORK SANDWICH Marynowana karkówka ułożona na cebulach Mięso po upieczeniu

Codziennik Kuchenny
Stripsy a’la KFC 148

Domowy pomysł na fast food. Do tego lekki jogurtowy sosik i frytki z piekarnika. Mięsko jest chrupiące i dobrze doprawione. 700 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki Kurkuma Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki mleka 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Do panierowania: Mąka

VioletoweKucharzenie
Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą 91

dowodem jest dzisiejszy przepis.  Dynia hokkaido, moja ulubiona, ma ciemny miąższ, a w dodatku cienką skórkę, której nie trzeba obierać np. do pieczenia. Uwielbiam pieczoną w formie frytek, oprószoną solą morską i suszonymi ziołami, albo taką w surówce z cukinią. To będzie kolorowa jesień na naszych talerzach! Kolejne pomysły już w główce, nie mogę się doczekać

Moja smaczna kuchnia
Dyniowa tarta 138

ciasta. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Jeśli zostanie kawałek dyni, to nie wyrzucaj jej! Pokrój w grube plastry, posmaruj trochę olejem kokosowym i upiecz frytki

Kucharzyca
Keczup z cukinii i śliwek 178

słodko- kwaśny smak z delikatną nutą pikanterii. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs a nawet frytek. Składniki 1 kg cukinii (bez skórki i pestek) 200 g cebuli 400 g papryki czerwonej 1-2 ząbki czosnku 200 g śliwek węgierek … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Domowe Bites jak z KFC 1902

Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Bitesy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 3-4 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz chili. Moje posty

Słodka Strona
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 167

ktoś nie może chodzić? Niczym... więc pobiegnę dla tych, którzy nie mogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy:  Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem

Cooking Monster
Karkówka marynowana w ciemnym sosie balsamicznym z rozmarynem i smażonymi ziemniakami 139

rozgrzać łyżkę oleju na teflonowej lub ceramicznej patelni i wrzucić na niego obrane ziemniaki pokrojone wzdłuż na ósemki (lub ćwiartki jeśli to małe ziemniaki). Powinny być grubsze od frytek, tak mniej więcej grubości porządnego kciuka. Ziemniaków nie solić ani nie dodawać jeszcze ziół. Zioła szybko przypaliłby się, stałyby się gorzkie całkowicie tracąc aromat. W trakcie smażenia ziemniaki przekładać

Sztuka gotowania w/g Samiry
Burgery z szynki 173

sosy i wiem wtedy co jem;) I burgery zawsze są świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo, ma nadać

Zasmakuj Kuchni
Medaliony z cukinii, Twix bar (Seinfeld) 211

Obiad w pół godziny: frytki, sos tzatziki, medaliony z cukinii i surówka (ogórki, pomidory, sałata lodowa, papryka czerwona, olej z pestek winogron, sól, pieprz). Jak przygotować medaliony? Pokrój cukinię (1 średniej wielkości) w ukośne plastry. Ułóż na talerzu i posól. Po 2-3 godzinach odlej wodę (lub posól je wieczorem, a następnego dnia zajmij się resztą). Panieruj plastry

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania