frytki - 2719 przepisów (strona:92/182)

Panierowany żółty ser 83

Smażony, panierowany żółty ser to danie bardzo popularne u naszych południowych sąsiadów. Podawany jest tam z frytkami, ale wtedy wychodzi bardzo tuczące danie. My jedliśmy z lekkim sosem czosnkowym na jogurcie i zieloną sałatą. Idealnie pasują tutaj również tzatziki. Składniki: • 4 plastry sera żółtego salami, ok. 1 cm grubości • 1 jajko

To co kocham
Pieczone ziemniaki czosnkowo-tymiankowe 126

którym ziemniaki smakują pod każdą postacią. Czy to puree, czy młode z koperkiem i kefirem, czy kopytka, placki, pyzy… no może najmniej frytki. A ostatnio zrobiłam takie oto pyszne pieczone ziemniaczki, pachnące czosnkiem i tymiankiem. Nawet nie spodziewałam się, że będą takie smaczne. Te ziemniaczki jedliśmy jako dodatek

To co kocham
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 165

smażyć z każdej strony do momentu, aż kurczak będzie dobrze usmażony Ja podałam z surówką z czerwonej kapusty i ogórkiem kiszonym . Można ugotować ryż, kaszę gryczaną lub usmażyć frytki :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Najprostszy na świecie dorsz w panierce 214

złoty kolor Czego chcieć więcej? :) Może jeszcze ewentualnie kaszy gryczanej oraz zielonej sałaty z jogurtem naturalnym kozim i jajkiem na twardo drobno posiekanym :) Moja córka oczywiście z frytkami... O masz... ;) To jest ryba! Na zdrowie

Szczęśliwa kuchnia
Chińskie naleśniki ze szczypiorem i słodko-pikantne tofu z kalarepą 182

przez praskę ząbkiem czosnku. Wkładamy pokrojone tofu i dokładnie mieszamy, żeby całe pokryło się marynatą. Odstawiamy. Kalarepę obieramy ze skóry i kroimy w słupki, jak na średniej grubości frytki. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, na gorący wrzucamy kalarepę i smażymy aż zmięknie i się zeszkli, ale dalej zostanie chrupka. Ściągamy ją z patelni, wrzucamy tofu razem

Karo in the Kitchen
Pieczone nuggetsy 142

schrupać. Ponadto podoba mi się, że są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu, zawsze to trochę zdrowiej. Podałam je z sosem czosnkowym własnej roboty i frytkami, więc mieliśmy taki domowy, weekendowy fast food :) Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: "Przepisy czytelników" Nr 10/2016) ok. 500 g piersi z kurczaka 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki

Simply Food
Kurczak tikka 122

Dzisiaj mam coś dla Was z kuchni hinduskiej. Kurczak tikka. Bardzo łatwy do przygotowania. Jednak zajmuje trochę czasu i oczekiwania. Podawać można z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Aromatyczny, pachnący i bardzo smaczny. Czy to zachęciło Was do zrobienia takich udek? Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego

O kuchni z uczuciem
Janssons frestelse - kremowa zapiekanka po szwedzku 997

łyżki bułki tartej koperek do podania Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na złoto. 2. Ziemniaki obierz i pokrój w słupki (jak na frytki). 3. Naczynie żaroodporne natłuść niewielką ilością oleju i układaj warstwami (od dołu): ziemniaki cebula sardynki/ anchois ziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 174

smacznym, potem – przed upływem 5 godzin – batonika proteinowego. Na obiad to, co na fazie I, ale z dodatkiem niewielkiej ilości ryżu lub ziemniaków (ostatnie dwa dni jadłem pieczone frytki z batatów, supersprawa!), potem pod wieczór znów kromkę, a przed snem małą miseczkę krakersów. Czy przytyłem od tego cokolwiek? Nic, ani grama, a wręcz przeciwnie. Reszta zasad II fazy

Proste-przepisy.pl
Dorada pieczona w soli 106

wielkości ryby). Gdy ryby będą gotowe, rozbić ostrożnie solną skorupę, zdjąć skórę ryb i podawać. Moja propozycja na dodatki do ryby to sos jogurtowo-czosnkowy z koperkiem, frytki z batatów i ulubiona tahini z siemienia lnianego

Kuchnia Bon Appetit
Szybka sałatka z gyrosem, sosem czosnkowym i pomidorkami 190

wyciągamy mięso z lodówki i smażymy na oleju. Do jednej porcji sałatki potrzebujemy 3-4 łyżki przygotowanego mięsa gyros. Resztę warto podać rodzinie w formie obiadu np. z frytkami i zestawem surówek lub przygotować większą ilość sałatki. Sałatka: Do miski wsypujemy mieszankę sałat, dodajemy przygotowanego wcześniej gyrosa, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone na pół pomidorki, znów lekko mieszamy. Całość

Słodkie okruszki
STEK WIEPRZOWY 135

nożem obciąć nierówności brzegowe. Rozpłaszczyć ręką, nie kształtować. Posolić, oprószyć mąką i pieprzem, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, szybko obrumieniając z obu stron. Podawać z ziemniakami, zwłaszcza z frytkami oraz warzywami z wody lub surówkami. Na każdy stek można nakładać 1 łyżkę kopiastą cebuli uduszonej w tłuszczu

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Curry wurst 194

patelni. Mają być chrupkie. Krok 3 Polać usmażone kiełbaski sosem, posypać curry i podawać od razu. Najlepsze są takie jeszcze chrupiące. Krok 4 Znakomicie komponują się smakowo z frytkami. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Gotujemy, jemy i… sprzątamy – test produktów Dedra (3) 161

czyszczoną powierzchnię, następnie wytrzeć do sucha Moja opinia na temat produktu: już mała ilość skutecznie poradziła sobie z tłustymi śladami, nawet na kuchence (no cóż po frytkach zawsze coś zostaje ) płyn – na co zwracam bardzo uwagę – mnie nie uczulił jest wydajny i skuteczny   Produkt możecie nabyć tutaj (klik

Słodkie okruszki
Burger CAMEMBERT 263

Przekładamy delikatnie łopatką zapieczony ser z dodatkami i układamy na talerzu w którym uprzednio ułożyliśmy przepołowione pomidorki i melisę skropione oliwą.  4/ Podajemy z ryżem albo domowymi frytkami. Smacznego

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania