frytki - 2719 przepisów (strona:122/182)

Mielone w orzechowej panierce 130

lodówki każdą porcję obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią i dusimy kotlety jeszcze parę minut. Najlepiej smakują z frytkami i podsmażonymi buraczkami. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 212

stopni przez pół godziny. W zależności od piekarnika, czas ten może się wydłużyć lub skrócić, jednak ser powinien się lekko roztopić, a mięso przyrumienić. Ja podaję z frytkami oraz surówką z pomidorów i ogórków z koperkiem, w sosie winegret. Eksperyment niezwykle udany, polecam

Kuchenna Kontrrewolucya
Słowiańskie chilli, chilli wariacja na temat 161

wylądować powinna fasola. Po wymieszaniu wszystkiego po raz ostatni, faszerujemy mięsem kiszone ogórki. Posypujemy tartym serem i podajemy gorące. Gdy podamy je samoistnie mogą służyć za przystawkę, z frytkami, czy innym dodatkiem, swobodnie spełnią rolę dania głównego

Kuchenna Kontrrewolucya
"Polędwiczki" kurczęce z akcentem herbacianym 93

przez około pół godziny. Smak herbaty jest delikatnie wyczuwalny, jednak nie nachalny. Sos można zagęścić podsmażoną na maśle mąką i polać nim całe danie. Ja podaję je z frytkami i moją ulubioną surówką. Potrawa gościła dziś u nas po raz pierwszy, ale pewna jestem, że nie ostatni

Kuchenna Kontrrewolucya
Rassolnik 129

kroimy w niezbyt grube paski. Podsmażamy je na niewielkim ogniu na maśle, po czym dorzucamy do nich poszatkowaną cebulę. Ziemniaki kroimy w krótkie, grube paski, jak na małe frytki. Bulion przegotowujemy. Wrzucamy do niego ziemniaki, pokrojony w paseczki seler oraz kapustę i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy duszoną marchew z pietruszką i cebulą oraz ogórki. Doprawiamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak w pomidorach - prościej się nie da ;) 108

wierzch kładziemy gałązkę natki selera. Naczynie zamykamy. Mięso wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około godzinę. Danie smakuje fantastycznie z podanymi oddzielnie frytkami i zasmażaną kiszoną kapustą (do której również polecam użyć koncentratu ;) ). Prawdziwie, po domowemu, bez udziwnień - obiad marzeń

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś kurczaka z ananasem w sosie cebulowym 117

kawałku układamy plaster ananasa. Zamknięte wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 40 minut. Piersi podajemy polane sosem z plastrem ananasa. Najlepiej smakują z frytkami i surówką z kapusty

Kuchenna Kontrrewolucya
Tradycyjny schab ze śliwką 182

miękkości mięsa (około godziny). W czasie pieczenia należy mięso w naczyniu kilka razy przewrócić. Podajemy pokrojone w plastry na półmisku, przykładowo z ulubionym sosem i surówką o raz frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Polędwiczki wieprzowe w glazurze ananasowo-imbirowej 171

minut. Po tym czasie przekręcamy polędwiczki na drugą stronę, również smarujemy pozostałą glazurą i pieczemy ponownie ok. 25 minut. Podajemy gorące, polane powstałym sosem z kawałkami ananasa i frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś indycza w glazurze węgierkowej 245

czynność. Pierś obsmażamy z każdej strony jeszcze mniej więcej po minucie na średnim ogniu, jeśli zachodzi potrzeba smarując je jeszcze śliwkową glazurą. Podajemy na gorąco z ryżem lub frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z bakłażana z mozarellą i pomidorami zapiekana w passacie 135

każdym kolejnym plasterkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do niego formę z roladkami. Zapiekamy około 45 minut i delektujemy się smakiem. :) Ja podaję je z frytkami, ale równie świetnie będą smakowały solo

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab zapiekany pod szpinakiem i jabłkami z serem 195

śmietany. Wierzch posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy przez około 45 minut na środkowym poziomie. Nam danie smakowało najlepiej z frytkami i pomidorami bez dodatków. Choć może dla niektórych brzmieć ekscentrycznie, smakuje naprawdę świetnie. O ile oczywiście lubi się szpinak i niecodziennie połączenia

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 493

naczynia do zapiekania, a na jej wierzchu układamy cienkie plastry sera. Naczynie wstawiamy na środek nagrzanego piekarnika i zapiekamy mięso przez około 40 minut. Podajemy z ryżem, frytkami..., czy czym nam się też podoba. Muszę przyznać, że po prostu ze wszystkim smakuje świetnie. :) Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Kiełbaski z mięsa mielonego na grilla 138

formujemy niezbyt duże, owalne kotleciki i układamy je na patelni grillowej. Grillujemy na niewielkim żarze, aż kiełbaski zaczną puszczać sok, a w środku nie będą surowe. Podajemy z frytkami lub świeżym pieczywem i sosami (polecam czosnkowy). Świetna alternatywa dla tradycyjnych kiełbasek

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 394

niewielkim ogniu, najlepiej pod przykryciem, smażymy je do zrumienienia. Ser w środku powinien dobrze się roztopić, a panierka być chrupiąca. Podajemy z ułożonym na nich ananasem, z frytkami oraz sałatką ze świeżego ogórka i pomidora z sosem winegret

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania