frytki - 2719 przepisów (strona:136/182)

Rostbef długo pieczony 181

łyżeczkę masła wymieszaną z łyżeczką mąki i gotowe. Przed podaniem, odkroić od mięsa kość ( będzie idealna na wywar) rostbef pokroić na plastry, polać sosem, podawać z obsmażonymi ziemniakami , frytkami lub puree ziemniaczanym.  Zimny rostbef , pokrojony w cienkie plastry jest znakomitą przystawką Można go wtedy podać z sosem zrobionym na bazie majonezu (najlepiej domowego), ziół i kaparów

Stare Gary
Sos curry do białej kiełbasy 179

podgrzać na patelni grillowej. Powinny być tylko lekko zrumienione. Kiełbaski podawać z przygotowanym sosem i grzankami z białego pieczywa lub frytkami. Smacznego

Stare Gary
Ketchup z dynii 201

Ketchup dyniowy z sokiem pomaranczowym i curry uszlachetni smak nie tylko delikatnych stekow drobiowych z kurczaka lub indyka,lecz bedzie takze swietnym dodatkiem do frytek z dynii,plackow,kanapek itp.Bez pasteryzacji mozna go przechowywac w lodowce przez dwa miesiace.Jesli bedziemy dysponowac upieczonym wczesniej puree dyniowym ketchup przygotujemy blyskawicznie. Skladniki na 300-350 ml : 250 g puree z dynii

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gyros z karkowki i przepis na orginalne tzatziki z Krety 210

Gyros to popularna potrawa kuchni greckiej typu fast food.To opiekane mieso na wielkim obrotowym roznie,po upieczeniu odcinane na kilkucentymetrowe "wiorki".Podawane najczesciej z tzatzikami,frytkami lub zawiniete w pite. Moj domowy gyros laczy z typowo greckim fast foodem jedynie smak i niezastapiony dodatek w postaci jogurtowego sosu.Smak uzyskalam dzieki dodatkowi ziol: oregano suszonego i swiezego  oraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z warzywami otulony boczkiem 239

już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Steki z rekina 129

Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty. rozwiń i czytaj dalej : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pstrąg pieczony w sosie cytrusowo-miętowym 155

składniki takie ale brak ich w szafce… I chciał nie chciał wyszedł eksperyment ale… udany bo nawet Małżonek (dłuugie zęby na ości;) ) pochwalił! Do ryby podałam frytki ze słodkich ziemniaków czyli batatów. Pyszne! Pstrąg pieczony – składniki: 2 pstrągi 2 łyżki masła koperek (można użyć suszonego) sól, pieprz, cytryna Sos cytrusowo-miętowy : 50 g masła pieprz

UgotujmyTo.pl
KÖTTBULLAR - SZWEDZKIE KLOPSIKI 246

rózgą kuchenną, aż zgęstnieje. Dodaj do niego smietanę kremówkę i sos sojowy, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 1 minutę. Klopsiki podawaj z puree ziemniaczanym, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami oraz z dżemem borówkowym lub żurawiną ze słoika. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak w panierce z krakersów 134

kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC. Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo do wypełnienia całości zaserwowałam frytki. Pychotka :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka Gyros 654

papryczka chilli 2 ząbki czosnku pół słoiczka majonezu 4 łyżki ketchupu   Danie dla wielbicieli zarówno potrawy Gyros jak i dań z drobiu. Doskonale smakuje razem z frytkami.   Kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Posypać przyprawą Gyros i zalać olejem. Wymieszać. Ostawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka

Świat Domowej Kuchni
Tradycyjne kotlety de volaille 305

smażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z każdej strony, aż się ładnie zarumienią. Pod koniec smażenia dodać pozostałe masło. Podawać z ziemniakami purée lub frytkami. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Kotlety drobiowe w sezamie 195

minuty z obu stron, aż się ładnie zarumienią. Usmażone filety ułożyć na półmisku i skropić delikatnie olejem sezamowym. Najlepiej podawać z ziemniakami z wody lub z frytkami. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Dorsz w ziołach 126

sokiem z cytryny , cukrem i oliwą. Dokładnie mieszamy. Rybę pakujemy w folię do pieczenia i wkładamy na ok. 10 -13 min. do piekarnika. Podajemy z surówką i np. frytkami lub talarkami ziemniaczanymi

Ostra na Słodko
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 201

Chrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek po puree). Ryba w Płatkach Kukurydzianych -  Składniki: ok. 4 filety z białej ryby ciasto:          2 łyżki maki pszennej          3/4 łyżki mąki

Słodka Strona
Domowy Longer KFC 2407

wzdłuż, na dół kładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz ketchup'em i przykrywamy całość. Longer'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowy, barbecue.          Moje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania