pokrojone w kostkę suszone pomidory. Po łyżce rozrzedzamy śmietanką lub białym winem do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku pieprzem i tymiankiem. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami, ryżem lub frytkami i opcjonalnie z plasterkiem cytryny
Kraina Tysiąca Smakówdomu wrzucamy do piekarnika. Rybę pieczemy z odrobiną masła, a podajemy z cytryną i dowolnymi dodatkami - u mnie pojawiła się w wersji mało dietetycznej, za to szybkiej - z frytkami :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówprzepadam za burakami, w jakiejkolwiek formie. Ale frytki warzywne m.in właśnie z buraków bardzo mile mnie zaskoczyły, więc jak zobaczyłam u Wegetarinki sałatkę z buraków z ananasem, to od razu nabrałam na nią ochoty:) Zakupiłam ananasa i postanowiłam zrobić na święta. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowycukrem. Słoiczek mieści 300g produktu. Wartość energetyczna 100g produktu to: 127kcal, tłuszcz 4,6g, węglowodany 1,5g Sos jest wyrazisty w smaku i ostry. Oto moje danie - zrobiłam frytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla
kolorowotorcikowotartej, żeby dało się formować kotlety. 5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smakuwrażenie, że może "zabić" mniej wyraziste składniki. Pokombinowałabym jeszcze z tym na miejscu kucharza, jest przecież tyle innych sosów, które fajnie łączą się z burgerami. Domowe frytki są dobrze zrobione, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Cena trochę za wysoka, Lub Burger wypada po tym względem lepiej. Burger Włoska Robota Pizza Czuły Pirat to cukinia, pesto, kozi
Pasja Smakułyżki bułki tartej 1 szklanka śmietany 18% pieprz ziołowy 2 łyżki masła 1 duża cebula Wykonanie: Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ziemniaki obrać i pokroić jak na frytki. Cebulę pokroić w piórka, a fileciki anchois odsączyć w zalewy, ale jej nie wylewać! Połowę ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, na nich rozłożyć cebulę i fileciki anchois. I przykryć
Pasja Smakuprzyprawy : oregano, tymianek, pieprz cayenne, świeżo mielony pieprz, suszona mięta, czosnek dodatkowo: oliwa, sok z połowy cytryny, sos worcester, Warzywa umyć, po czym pokroić w słupki, jak frytki. Jedynie cebulę na ósemki. Wsypać do dużej miski, zalać oliwą, sosem, posypać przyprawami - porządnie wymieszać. Wyłożyć na papier do pieczenia. Czosnek przekroić na pół, cytrynę w plasterki, porozrzucać gdzieniegdzie
Sajkofanka smakuSmaczne i chrupiące kawałki kurczaczków w pikantnym cieście naleśnikowym.Zrobiłam na imprezkę urodzinową córki.Podałam z frytkami,sosem czosnkowym i ketchupem."Mali" goście byli zachwyceni. Składniki: 3 piersi z kurczaka 3/4 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki Ciasto 1 jajko 1/4 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki papryki ostrej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
Ala piecze i gotujezapiekłam. Wyszły wyjątkowo smaczne, aromatyczne a z wierzchu chrupiące. Czosnek oraz przyprawa dodana do ciepłego masła wydobyła swój aromat i smak. Fajna alternatywa dla dzieci w zamian za frytki smażone w głębokim tłuszczu. Składniki: 9 ziemniaków 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku przyprawa do ziemniaków - ziemniaczki na medal Kamis Przygotowanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie
Ala piecze i gotujekarczochów. Cukinie w cieście są moimi ulubionymi, zyskały również przychylną opinię tych, którzy za warzywami nie przepadają- moich dzieci… być może dlatego, że wyglądem przypominają trochę ich ukochane frytki. Z rozmachu nie tylko usmażyłam pokrojone w plasterki i słupki cukinie, ale również kwiaty dyni, które udało mi się kupić na targu. Danie wyszło pyszne, lekkie i chrupiące
Mia Cucina Sofietamare: tata owoce morza smażone w cieście, podane z cytrynk ą i polent ą , a mama spaghetti allo scoglio( “na skale”). Dzieci “pogardziły” tymi pysznościami i wybrały frytki oraz grillowane parówki((( Po południu dla ochłody orzeźwiająca granita, z dużą ilością kruszonego lodu i kolorowego soku
Mia Cucina Sofietasery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy czy Babci. Świat się zmienia, a z nim nasze nawyki i preferencje. Uwielbiam makaron i kuchni
Mia Cucina SofietaMoja rodzinka za kawałek dobrej pizzy da się pokroić)) Dla starszej magłaby istnieć tylko patatosa(ziemniaczana- czytaj z frytkami), młodsza gustuje w pizzy z szynką i pieczarkami. Tatuś lubi zdecydowane smaki: kiełbasa z gorzkawą czerwoną cykorią. Natomiast ja, zawsze wybieram te lżejsze: z serkiem ricotta i pomidorkami koktajlowymi, lub z grillowanymu warzywami. Tak Wam powiem szczerze, że troszkę
Mia Cucina Sofieta