łyżka masła bądź oliwy * majeranek , sól Przygotowanie : Dzień wcześniej nacieramy dobrze kurczaka przyprawami z olejem rzepakowym. Pieczemy w woreczku na złoty kolor. Ziemniaki kroimy na większe frytki , wrzucamy do woreczka i dodajemy masło oraz sól. Całość pieczemy około 1,5 godziny. Z pieczenia powstaje pyszny sos do mięsa. Można zagęścić ale dla mnie sam w sobie
Magiczne Życie MartyCiekawy pomysł na inne podanie kurczaka. Nuggetsy z sosami. Można dodać też frytki i mamy dobry obiad. Sprawdzi się także jako przekąska. Polecam spróbować. Składniki : * 2 filety z kurczaka * jajko * pół szklanki mąki pszennej * łyżka oleju rzepakowego * łyżka mąki ziemniaczanej * ulubione przyprawy - u mnie papryka czerwona mielona , przyprawa kebab , przyprawa do kurczaka po staropolsku * sól
Magiczne Życie Martyżaroodpornego naczynia. Piec około godzinę pod przykryciem. Po tym czasie polać piwem i piec kolejne 20 minut bez przykrywania. Polewać piwem w czasie pieczenia kurczaka. Podawać z frytkami oraz ulubioną surówką
Magiczne Życie MartyMarynować przynajmniej godzinę, ja zostawiam zawsze na noc, ale niekoniecznie w lodówce. Mięso szybko obsmażam na teflonowej patelni, podaję z sosami na bazie jogurtu naturalnego i np. frytkami
Magiczne Życie Martymaśle. Kiedy nabrały złocistego koloru odpowiednio przypieczonego mięsa, podlałam je niewielką ilością wody, przykryłam pokrywką i dusiłam ok.15 minut na niewielkim ogniu. Taka wersja roladek świetnie pasuje do frytek ;] SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiprzygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję. Najlepiej pasuje żurawina i frytki, których nie ma u mnie na zdjęciu. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiCZEKOLADZIE. /autorski; współpraca z JOJO ;/ opakowanie pianek JOJO Marshmallows 2 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami 5 łyżek słodkiej śmietanki 12 % posypka cukrowa dodatkowo: małe plastikowe widelczyki po frytkach surowe ziemniaki Zagotowuję wodę w garnku. Czekoladę łamię na małe kawałki, wkładam najlepiej do miedzianej miski. Kiedy woda wrze, układam na garnku miskę tak, aby nie dotykała dnem wody. Wlewam
W kuchni Karmel-itkijedzenia, zawsze staram się przygotować sobie posiłek do pracy lub na uczelnię. Szczególnie tutaj, w USA, gdzie jedyne jedzenie, które można kupić w czasie przerwy to pizza, hamburgery, frytki, nuggetsy i inne śmieci smażone w głębokim tłuszczu. Stąd mój dzisiejszy post - pomysł na drugie śniadanie. Postanowiłam wprowadzić na blogu dział lunchbox, w którym będę umieszczać pomysły na dania
Zgrabne Gotowaniekażdej strony. Aby uzyskać steki krwiste należy smażyć po 2 min z każdej strony, a dla dobrze wysmażonych po 4 min. Steki podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami (ja oczywiście wybierałam pierwszą opcję). Dodatkowo ugotowałam fasolkę szparagową
Zgrabne Gotowaniemrożone!). Dodatki do Hamburgerów dobiera się samemu w barze sałatkowym, więc jest to bardzo dobra opcja, bo można wykluczyć bardzo kaloryczne sosy. Do tego oczywiście w zestawie frytki. No cóż, raz się żyje :) Na deser wybrałam moje ukochane lody, czyli FroZenYo. Uwielbiam tego typu lodziarnie, a tutaj było dużo więcej smaków i dodatków niż w Polsce. Mój
Zgrabne Gotowaniekażdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami. Smacznego
Słodkości i nie tylkokotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis czas obracajac W tym samym czasie smarzymy krazki ziemniaczane tak jak frytki Na talerzach ukladamy salate Gotowe kotlety i ziemniaki ukladamy na salacie ( daje nam to ladny efekt ) Po ok 1 godzinie mamy juz gotowy obiad na 6 osob
Klaudynkowa kuchniaspotkaniu kulinarnym zorganizowanym przez markę Pudliszki . W studio Cook up mieliśmy przygotować różne dania wykorzystując ketchup. To produkt, który wszyscy znają i mnóstwo osób używa. Do kanapek, frytek, zapiekanek i wielu innych dań jest niezastąpiony. Jednak czy można nim tylko po prostu polać coś i gotowe ? Na warsztatach zobaczyłam jak jeszcze można go użyć. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapertraktacjach - uległam, choć byłam niepocieszona również z powodu braku perspektyw na w miarę interesujący, kulinarny wpis... bo przecież któż z Was nie robił frytek...;) Na otarcie łez, zainspirowana obiadkiem, którym raczyła się dziś w firmowej kuchni Pewna Chudzinka , "ukręciłam" też pene ze szpinakiem. Co prawda moja mała kucharka wyraziła swoją
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapłatki, dodać mąkę (tak, aby dominowały płatki). Kawałki kurczaka obtoczyć w cieście, a następnie w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron lub na głębokim oleju jak frytki. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Przygotowanie: Majonez wymieszać z jogurtem. Czosnek posiekać. Połączyć zresztą. Posolić i popieprzyć
Fabryka pomysłów