frytki - 2719 przepisów (strona:142/182)

Kotlety mielone z cukinią i chili 204

pieprzem, słodką papryką, czosnkiem  i 2 łyżeczkami majeranku. Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju . Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak z ananasem pod pierzynką z żółtego sera 241

stronie usmażonej ananasa oraz posypując żółtym serem. Patelnie przykrywamy pokrywką. Trzymamy na małym ogniu, aż pierś z kurczaka się usmaży. Podajemy od razu po przygotowaniu na przykład z frytkami i sałatką. Smacznego

Kolizje Smaków
Domowy Hamburger z otrębami 172

zarumienione). Na wyjętą, ciepłą spodnią stronę bułki układamy sałatę, usmażone mięso, majonez lub ketchup, pomidor, ogórki i wierzchnią stronę bułki. Jemy koniecznie na ciepło. Jako dodatek możemy podać frytki lub talarki z ziemniaków. Smacznego

Kolizje Smaków
Grillowane filety z kurczaka z truskawkami 244

samo z drugiej (na mięsie powinny pojawiać się ciemne paski.) Następnie polewamy sosem z truskawkami i po chwili odstawiamy z ognia. Dekorujemy świeżym rozmarynem i podajemy np. z frytkami z piekarnika i sałatką

Kolizje Smaków
Hola! Czyli KdK w Hiszpanii :-) 123

krewetki, ja rozsmakowałam się w kalmarach, a nasz menago zachwycał się churros z czekoladą.  W drodze powrotnej miałyśmy jeden dzień w Belgii- zdecydowanie polecamy czekoladoholikom i fanom frytek.  W dwóch słowach- było pysznie! A poniżej mała "kulinarna" fotorelacja. Zdjęcia pochodzą przede wszystkim ze słynnego targu w Barcelonie i sklepików w Belgii. P.S Może niedługo pojawi się

kuchnia do kwadratu
Ajwar - rewelacyjny sos do dań z grilla 458

podawana z pieczywem . Ja bardzo lubię chleb z ajwarem, szczególnie grillowany, świetny jest też rozsmarowany na serze kozim lub feta.   Wspomnienia z Novigradu w Chorwacji... raznjici z frytkami i ajwarem Pindżur, lutenica, kiopoolu, zacusca... W świecie śródziemnomorskim i okolicach możemy spotkać wiele podobnych do ajwaru past na bazie papryk, pomidorów i bakłażanów. Świat kulinarny nie jest hermetyczny

Chilli Czosnek i Oliwa
Dżem z pomidorów i chilli 162

kanapce (np. z jakimś serem - żółtym, czy feta, lub z jajkiem sadzonym) z greckim jogurtem, jako to się robi na Kos można go używać zamiast ketchupu, np. do frytek, burgerów jako dip do chipsów, nachosów jako salsa do mięs ciepłych i zimnych, np. do grillowanego kurczaka grzanka z dżemem i serem feta może być fajną przekąską na przyjęcie

Chilli Czosnek i Oliwa
Ozdobniki. Ogarniam sprzęt Stwórcy 294

słupki. Wrzuciłam do miski, polałam oliwą, obsypałam przyprawami i wymieszałam, aby każda utaplała się w ziołowej marynacie. Wstawiłam na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzałam do 180st. Frytki piekłam na papierze do pieczenia przez 20-30min.  Natomiast dzień wcześniej pesto mnie się zachciało. Zrobiłam. I rozkminka, zbrukać nim makaron czy mielone? Bo wyszło przepieprznie pysznie! Już

bastalena
Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych 500

Chrupiące z soczystym mięsem w środku. Smakują wyśmienicie. Dzięki smażeniu w głębokim tłuszczu nie chłoną zbyt dużej ilości oleju. Ja swoje nuggetsy podałam z frytkami pieczonymi w piekarniku. Przepis z książki Anny Starmach „Pyszne 25″ którą serdecznie polecam Post Kawałki kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Pstrąg z grilla 228

wiemy że za długo nie leżały sobie w lodówce. Pstrąg jest bardzo delikatny w smaku i smakuje całej mojej rodzince z czego bardzo się cieszę. Podałam z frytkami i surówką z białej kapusty z koperkiem klik i obowiązkowo skropiony sokiem z cytryny. Składniki: 3 pstrągi 100 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku

Ala piecze i gotuje
Skrzydełka chili w miodzie i sezamie 335

sobą wymieszaj i natrzyj nią skrzydełka. Zamarynowane skrzydełka pozostaw na noc w lodówce aby przeszły smakiem Piecz w temperaturze 180 C góra - dół przez 40 minut. Podawaj z frytkami :) Smacznego

Niezły Młynek
Pieczone ziemniaki 258

ziemniaki. Pierwsza wersja jest delikatna, miękkie i chrupiące ziemniaczki, takie akurat dla dzieci. Wersja druga raczej dla dorosłych, polecam doprawić ostrzejszymi przyprawami. Do pieczenia ziemniaków (jak i do frytek) używam zazwyczaj odmian Irga lub Irys. Składniki: ziemniaki cebulka olej lub smalec sól, pieprz, majeranek, ulubione przyprawy  Dalej

w kuchni i w ogrodzie
Sycące dania postne: Pieczone ziemniaczki 406

ziemniaki. Pierwsza wersja jest delikatna, miękkie i chrupiące ziemniaczki, takie akurat dla dzieci. Wersja druga raczej dla dorosłych, polecam doprawić ostrzejszymi przyprawami. Do pieczenia ziemniaków (jak i do frytek) używam zazwyczaj odmian Irga lub Irys. Składniki: ziemniaki cebulka olej lub smalec sól, pieprz, majeranek, ulubione przyprawy Wersja pierwsza - działamy, żeby było szybciej: Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki

prawdziwe jedzenie
Roladki schabowe panierowane 176

głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami lub na zimno jako przekąskę pokrojoną w krążki. Smacznego! The post Roladki schabowe panierowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smażony ser jak z Czech 444

pierwszy raz próbowaliśmy smażonego sera. Sa to grube plastry sera zapanierowane w mace, jajku i bułce tartej, następnie usmażone na patelni w głębokim tłuszczu. Podaje sie najczęściej frytkami i sosem tatarskim. Dzisiaj zatęskniliśmy za tym daniem, dlatego postanowiłam zrobic go znowu w domu. Po kilku nieudanych próbach mam patent i moge wam powiedzieć, ze od tego czasu

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania