ostatnim czasie będąc na Krakowskim Kazimierzu idąc na Belgijskie Frytki natrafiłam na coś genialnego! Shake na letnie dni! Świeże owoce, kilka kostek lodu, fantastyczna sprawa! Smak shake, który wybrałam to były malinki i liczi. Co prawda owoce jedne były z puszki, a drugie mrożone ale i tak efekt był wspaniały. Pomyślcie sobie, że jest 35 stopni
Kuchnia moimi oczamipozwalam mu nieco ociec i przekładam do garnka z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony. Podałem z pysznym sosem czosnkowym - przepis znajdziesz TUTAJ oraz kilkoma frytkami również w cieście pomidorowym lecz tylko do połowy. Smacznego
Mechanik w kuchniArabowie z Północnej Afryki. We współczesnej kuchni maltańskiej możemy odnaleźć wpływy wszystkich wymienionych, dlatego odwiedzający wyspy nie będą mieli np. problemów z zamówieniem angielskiego śniadania, czy ryby z frytkami fish & chips , zaś w porze kolacji będą mogli przebierać wśród różnego rodzaju past i pizzy. Oczywiście, Maltańczycy dołożyli do włoskich przepisów swoje lokalne trzy grosze
Chilli Czosnek i OliwaPrzykrywamy i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ulubioną surówką/sałatą i frytkami - albo pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i ziołami . Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepapryka czerwona pokrojona w paski 1/4 papryka żółta pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki 1 mały ogórek pokrojony w słupki ( takie cienkie frytki) 1/2 mała cukinia pokrojona tak jak ogórek 2 plastry piersi z indyka pokrojone w paski Przyprawa chińska 5 smaków, sos sojowy kikkoman, słodko-pikantny sos chilli, szczypta cukru
Kulinarny karnet Christopherasmażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia i pokroić w cienkie paski. Wywar po gotowanych grzybach zachować. Wątróbkę pokroić w paski jak na cienkie frytki. Cebulę, czosnek, imbir i czuszkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i jeszcze chwilę smażyć. Posolić, dodać świeżo
Kulinarny karnet Christopherajest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak. Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować w łupinach, by nie straciły aromatu. Po ugotowaniu łupina sama odchodzi. Bulwy nazywane są „cytrusami północy
Kulinarny karnet Christopherawypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały. Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy i będzie zupełnie jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawitaminy C, B5, magnezu i fosforu. Po za tym skórka jest cennym źródłem błonnika. To czy zachowamy ich właściwości i nie zamienimy w bombę kaloryczną przyrządzając ociekające tłuszczem frytki zależy tylko od nas! Ziemniaki naprawdę wcale nie są takie złe! Sięgając po nie z umiarem na pewno sobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę
peanutbuttermonsterMoje córki często robią taki sos..np.do frytek czy nugetsów.. majonez wiejski Develey musztarda rosyjska Develey czosnek Majonezu wymieszać z musztardą , wyciśniętym przez praskę czosnkiem.W razie potrzeby doprawić i gotowe
Moje domowe kucharzeniedzisiejszego obiadu upiekłam ziemniaczki. Zajadam się nimi od lat :) To zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla zwykłych frytek. Składniki: ziemniaki, ilość dowolna kilka łyżek oleju sól chilli sproszkowane (u mnie wyjątkowo z braku chilli ostra papryka i pieprz, ale to już nie to samo ;)) suszony rozmaryn Ziemniaki kroimy w dużą kostkę lub półksiężyce i umieszczamy w misce. Olej mieszamy
chwile dla mniepłatkach kukurydzianych z przyprawami. Odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Następnie słupki układamy na blasze,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stop,pieczemy 20 minut. Podajemy z frytkami i surówką (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script
Kuchnia Danusiprawie całkowicie odparuje po czym dodaj bulion. Smaż całość przez 5 minut, dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Pokrój steki w plastry i podaj go z warzywami i frytkami bądź opiekanymi ziemniaczkami. Smacznego! English version Beef steak with pumpkin, mushroom and caramelized onion (2 servings) Ingredients: 2×150-200 g beef tenderloin steaks 2 medium onion
karmelowyPyszne zapieczone ziemniaczki przypominające kolce jeża. Tak na prawdę jest to nadkrojony ziemniak, który po upieczeniu lekko się rwie,a po oderwaniu powstają nam frytki. Podpatrzyłem ten przepis na jednym z rosyjskich kanałów na YouTube i bardzo mi się spodobał więc postanowiłem go zrobić. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego ciekawego przepisu. Składniki: Ziemniaki (u mnie
Kuchnia Łukaszakolejna sałatka na zimę! Idealna również teraz dla tych co podróżuja, grilują, przebywają w towarzystwie. Idelana zakąska,przekąska..do kanapek, do bułek...do ziemniakow , frytek, mięsa itd... Oto orientacyjnie podaję skladniki, wiadomo, że każdy ma swój smak w doprawianiu i niektórzy , tak jak ja, często, zrobią to NA OKO ! Składniki 2 kg ogórków 2 kg cukini, mlodziutkiej cukini
Z Kuchni Do Kuchni