frytki - 2719 przepisów (strona:140/182)

Kotlety sojowe 140

kostek a nie prawdziwego bulionu - ten drugi, choć esencjonalny, nie nada kotletom pożądanego smaku. Gotowe kotleciki podawać możemy ze wszystkim, na co przyjdzie nam ochota - z ziemniakami, frytkami, czy też w mojej ulubionej wersji z makaronem ze szpinakiem. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Z... Ziemniak! 217

oliwy. 6. Wszystko ze sobą mieszamy, aby oliwę i przyprawy rozprowadzić sprawiedliwie i zapiekamy w temp. 200'C przez 20 min. 7. Wyjmujemy i podajemy.** *kroimy w talarki, frytki, ćwiartki... jak Wasz żołądek sobie życzy ;) ** na 5 min. przed końcem pieczenia można posypać je serem. Pyszne, zdrowe i nie trzeba się nimi zbyt długo zajmować :) a jeśli jego

Kitchens Alphabet
Lato Lato Lato... 138

ostatnim czasie będąc na Krakowskim Kazimierzu idąc na Belgijskie Frytki natrafiłam na coś genialnego! Shake na letnie dni! Świeże owoce, kilka kostek lodu, fantastyczna sprawa!  Smak shake, który wybrałam to były malinki i liczi. Co prawda owoce jedne były z puszki, a drugie mrożone ale i tak efekt był wspaniały. Pomyślcie sobie, że jest 35 stopni

Kuchnia moimi oczami
Kalafior w cieście pomidorowym 787

pozwalam mu nieco ociec i przekładam do garnka z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony.  Podałem z pysznym sosem czosnkowym - przepis znajdziesz TUTAJ oraz kilkoma frytkami również w cieście pomidorowym lecz tylko do połowy. Smacznego

Mechanik w kuchni
Spaghetti po maltańsku na Światowy Dzień Makaronu 289

Arabowie z Północnej Afryki. We współczesnej kuchni maltańskiej możemy odnaleźć wpływy wszystkich wymienionych, dlatego odwiedzający wyspy nie będą mieli np. problemów z zamówieniem angielskiego śniadania, czy ryby z frytkami   fish & chips , zaś w porze kolacji będą mogli przebierać wśród różnego rodzaju past i pizzy.  Oczywiście, Maltańczycy dołożyli do włoskich przepisów swoje lokalne trzy grosze

Chilli Czosnek i Oliwa
Imbirowo-czosnkowy kurczak z miodem i cytryną 178

Przykrywamy i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg). Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Podajemy z ulubioną surówką/sałatą i frytkami - albo pieczonymi ziemniakami z czosnkiem i ziołami .  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Indyk na sposób azjatycki. 197

papryka czerwona pokrojona w paski 1/4 papryka żółta pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w cienkie plasterki 1 mały ogórek pokrojony w słupki ( takie cienkie frytki) 1/2 mała cukinia pokrojona tak jak ogórek 2 plastry piersi z indyka  pokrojone w paski Przyprawa chińska 5 smaków, sos sojowy kikkoman,  słodko-pikantny sos chilli, szczypta cukru

Kulinarny karnet Christophera
Wątróbka a'la strogonow. 161

smażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia i pokroić w cienkie paski. Wywar  po gotowanych grzybach zachować. Wątróbkę pokroić w paski jak na cienkie frytki. Cebulę, czosnek, imbir i czuszkę  pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i jeszcze chwilę smażyć. Posolić, dodać świeżo

Kulinarny karnet Christophera
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja. 137

jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak.  Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować w łupinach, by nie straciły  aromatu. Po ugotowaniu łupina sama odchodzi. Bulwy nazywane są „cytrusami północy

Kulinarny karnet Christophera
Hot wings. Pikantne skrzydełka a'la KFC 8644

wypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały. Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy i będzie zupełnie jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1501

witaminy C, B5, magnezu i fosforu. Po za tym skórka jest cennym źródłem błonnika. To czy zachowamy ich właściwości i nie zamienimy w bombę kaloryczną przyrządzając ociekające tłuszczem frytki zależy tylko od nas! Ziemniaki naprawdę wcale nie są takie złe! Sięgając po nie z umiarem na pewno sobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę

peanutbuttermonster
Sos majonezowo-musztardowy z czosnkiem 147

Moje córki często robią taki sos..np.do frytek czy nugetsów.. majonez wiejski Develey musztarda rosyjska Develey czosnek Majonezu wymieszać z musztardą , wyciśniętym przez praskę czosnkiem.W razie potrzeby doprawić i gotowe

Moje domowe kucharzenie
Pieczone ziemniaczki 161

dzisiejszego obiadu upiekłam ziemniaczki. Zajadam się nimi od lat :) To zdrowsza i smaczniejsza alternatywa dla zwykłych frytek. Składniki: ziemniaki, ilość dowolna kilka łyżek oleju sól chilli sproszkowane (u mnie wyjątkowo z braku chilli ostra papryka i pieprz, ale to już nie to samo ;)) suszony rozmaryn Ziemniaki kroimy w dużą kostkę lub półksiężyce i umieszczamy w misce. Olej mieszamy

chwile dla mnie
Paluchy drobiowe w płatkach 152

płatkach kukurydzianych z przyprawami. Odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Następnie słupki układamy na blasze,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stop,pieczemy 20 minut. Podajemy z frytkami i surówką (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script

Kuchnia Danusi
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 212

prawie całkowicie odparuje po czym dodaj bulion. Smaż całość przez 5 minut, dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Pokrój steki w plastry i podaj go z warzywami i frytkami bądź opiekanymi ziemniaczkami.   Smacznego! English version Beef steak with pumpkin, mushroom and caramelized onion (2 servings) Ingredients: 2×150-200 g beef tenderloin steaks 2 medium onion

karmelowy

Proponowane wyszukiwania