łyżką sosu, wykładamy sałatę lodową, pokrojone pomidory oraz po dwie polędwiczki Strips. Dodatkowo możemy przyozdobić tortillę sałatą ozdobną. Składamy w kształt rożka - twistera. Twistery warto podać z frytkami. Moje posty
Słodka Stronawielkości roladki. Mięsa nie nakłuwamy podczas smażenia , obracamy je delikatnie i dość często. Usmażony kotlet de volaille można podać z ziemniakami w najróżniejszej formie: od gotowanych, przez puree, frytki do kuleczek czy opiekanych :) Jeśli dobrze zwiniecie mięso, to podczas smażenia nie ma prawa nic z niego wypłynąć. Dopiero po przekrojeniu kotleta powinno wylać się pachnące, roztopione masło
Codzienna kuchnia niecodziennapiekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedn ą roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone). Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką ). SMACZNEGO
NA MOIM TALERZUwiedziała , że spoko jnie mogę smażyć kilka minut i mię su nic nie grozi :) . Można poda ć z wieloma składnik ami i wy jdzie nam wspaniały obiad (frytki, ryż, ziemniaki, sałatka
NA MOIM TALERZUłyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska 1-2 łyżeczki czarnuszki Przygotowanie: Bataty obieramy (można je również tylko dokładnie wyszorować) i kroimy według uznania, np. na kształt frytek. Obrane kawałki można wrzucić do miski z wodą, by nam nie sczerniały podczas krojenia. Przygotowane kawałki dokładnie osuszamy, smarujemy oliwą, solimy i obtaczamy w czarnuszce. Następnie przygotowane bataty wysypujemy
Food Squaresosem z granatów. Pieczone bataty: 4 średniej wielkości bulwy batatów 2 łyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska 1-2 łyżeczki czarnuszki Bataty obieramy i kroimy jak na frytki. (Obrane kawałki można wrzucić do miski z wodą, by nam nie sczerniały podczas krojenia). Przygotowane kawałki dokładnie osuszamy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie przygotowane bataty wysypujemy
Food Squarepiekarniku wątróbkę można podać na różne sposoby, np. z musztardą i chlebem, z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, z chlebem lub frytkami i surówką z białej kapusty, z pieczonymi ziemniakami i surówką do wyboru, itd. W każdym zestawieniu smakuje znakomicie. Tak przyprawioną wątróbkę można również upiec na grillu
Maminek kulinarnySmakują rewelacyjnie i nie przypominają w smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego
Maminek kulinarnyRobimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty. Idealnie pasują do bigosu wigilijnego. Smacznego
Maminek kulinarnydelektujemy się smakiem. Inna wersja to jajeczka. W porcje białego ciasta wkładamy ciasto marchewkowe i formujemy jajka. Jeszcze inna forma to pomarańczowe frytki z ciasta marchewkowego. Każdą formę kopytek gotujemy identycznie. Smacznego
Maminek kulinarnypomidory. Dodajemy pestki z dyni i na niewielkim ogniu smażymy ok. 5 minut. Kurczak jest gotowy. Przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile gotuje się ryż lub pieką frytki. W tym samym czasie przygotowujemy sałatkę wielowarzywną w wersji z olejem oraz sos tzatziki. A sos tzatziki to: - 2 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżka majonezu -przyprawa tzatziki -łyżka
Maminek kulinarnypiekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe. Możemy je podać z frytkami i surówką zimową. Smacznego
Maminek kulinarnyPrzyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu, skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając. Wystarczy dodać frytki, warzywa i sos jogurtowy i obiad dla czterech osób gotowy. Smacznego
Maminek kulinarnybułki w zasadzie są bułami - jedna starcza za śniadanie lub obiad czy też kolację. Odpowiednio nafaszerowana dodatkami - pomidorkiem, ogórkiem, świeżymi liśćmi szpinaku i remoladą (tak, zaczęłam ją jeść, frytek z ketchupem już sobie nie wyobrażam) - smakuje po prostu bosko. Szczególnie taka jeszcze cieplutka... Oczywiście możecie przygotować osiem mniejszych, co absolutnie nie wpłynie na walory smakowe. Ogólnie to szukałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeduże chicken burgery. Jogurt naturalny czy grecki w sosie można zastąpić gęstą, kwaśną śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, nastomiast biały ocet winny octem spirytusowym. Burgery można podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami czy nachosami. Dodatki do burgerów można zmieniać zgodnie z własnym upodobaniami smakowymi
Gospodyni Miejska