zabiegowi powstaną nam charakterystyczne "łuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronanależy dociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue. Moje posty
Słodka Stronałyżką sosu, wykładamy sałatę lodową, pokrojone pomidory oraz po dwie polędwiczki Strips. Dodatkowo możemy przyozdobić tortillę sałatą ozdobną. Składamy w kształt rożka - twistera. Twistery warto podać z frytkami. Moje posty
Słodka Stronawielkości roladki. Mięsa nie nakłuwamy podczas smażenia , obracamy je delikatnie i dość często. Usmażony kotlet de volaille można podać z ziemniakami w najróżniejszej formie: od gotowanych, przez puree, frytki do kuleczek czy opiekanych :) Jeśli dobrze zwiniecie mięso, to podczas smażenia nie ma prawa nic z niego wypłynąć. Dopiero po przekrojeniu kotleta powinno wylać się pachnące, roztopione masło
Codzienna kuchnia niecodziennapiekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedn ą roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone). Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką ). SMACZNEGO
NA MOIM TALERZUwiedziała , że spoko jnie mogę smażyć kilka minut i mię su nic nie grozi :) . Można poda ć z wieloma składnik ami i wy jdzie nam wspaniały obiad (frytki, ryż, ziemniaki, sałatka
NA MOIM TALERZUłyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska 1-2 łyżeczki czarnuszki Przygotowanie: Bataty obieramy (można je również tylko dokładnie wyszorować) i kroimy według uznania, np. na kształt frytek. Obrane kawałki można wrzucić do miski z wodą, by nam nie sczerniały podczas krojenia. Przygotowane kawałki dokładnie osuszamy, smarujemy oliwą, solimy i obtaczamy w czarnuszce. Następnie przygotowane bataty wysypujemy
Food Squaresosem z granatów. Pieczone bataty: 4 średniej wielkości bulwy batatów 2 łyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska 1-2 łyżeczki czarnuszki Bataty obieramy i kroimy jak na frytki. (Obrane kawałki można wrzucić do miski z wodą, by nam nie sczerniały podczas krojenia). Przygotowane kawałki dokładnie osuszamy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie przygotowane bataty wysypujemy
Food Squarepiekarniku wątróbkę można podać na różne sposoby, np. z musztardą i chlebem, z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, z chlebem lub frytkami i surówką z białej kapusty, z pieczonymi ziemniakami i surówką do wyboru, itd. W każdym zestawieniu smakuje znakomicie. Tak przyprawioną wątróbkę można również upiec na grillu
Maminek kulinarnySmakują rewelacyjnie i nie przypominają w smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego
Maminek kulinarnyRobimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty. Idealnie pasują do bigosu wigilijnego. Smacznego
Maminek kulinarnydelektujemy się smakiem. Inna wersja to jajeczka. W porcje białego ciasta wkładamy ciasto marchewkowe i formujemy jajka. Jeszcze inna forma to pomarańczowe frytki z ciasta marchewkowego. Każdą formę kopytek gotujemy identycznie. Smacznego
Maminek kulinarnypomidory. Dodajemy pestki z dyni i na niewielkim ogniu smażymy ok. 5 minut. Kurczak jest gotowy. Przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile gotuje się ryż lub pieką frytki. W tym samym czasie przygotowujemy sałatkę wielowarzywną w wersji z olejem oraz sos tzatziki. A sos tzatziki to: - 2 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżka majonezu -przyprawa tzatziki -łyżka
Maminek kulinarnypiekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe. Możemy je podać z frytkami i surówką zimową. Smacznego
Maminek kulinarnyPrzyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu, skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając. Wystarczy dodać frytki, warzywa i sos jogurtowy i obiad dla czterech osób gotowy. Smacznego
Maminek kulinarny