frytki - 2719 przepisów (strona:143/182)

Roladki schabowe panierowane 173

głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami lub na zimno jako przekąskę pokrojoną w krążki. Smacznego! The post Roladki schabowe panierowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smażony ser jak z Czech 441

pierwszy raz próbowaliśmy smażonego sera. Sa to grube plastry sera zapanierowane w mace, jajku i bułce tartej, następnie usmażone na patelni w głębokim tłuszczu. Podaje sie najczęściej frytkami i sosem tatarskim. Dzisiaj zatęskniliśmy za tym daniem, dlatego postanowiłam zrobic go znowu w domu. Po kilku nieudanych próbach mam patent i moge wam powiedzieć, ze od tego czasu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Skrzydełka Hot Wings jak z KFC 358

następnie w mące  i wrzucamy na rozgrzanej do 180 C frytkownicy. Smażymy ok 7 -8 minut  Porada: Dzieciom polecam zdrowszą wersje z warzywami  zamiast frytek. Ja użyłam fasolki szparagowej :)  Smacznego

Niezły Młynek
Pstrąg pieczony 150

Pstrągi ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny. Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni

Kulinarny Pamiętnik
Domowy kebab z surówką 471

kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć mięso i ogórki. Posypać przyprawą i papryką. Smażyć kilkanaście minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i podawać z surówką i frytkami Uwaga – sprawdzona rada 1)        najlepiej przygotować podwójną porcję sosu Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki

Świat Smaku
1432.Młode ziemniaki z frytkownicy 154

Takie ziemniaki mogą być świetnym dodatkiem do mięsa..ale można zjeść je bez niczego..jak frytki..posypane  solą ziołową Prymat  nabierają wyjątkowego smaku.. ziemniaki sól ziołowa Prymat Ziemniaki obrać i pokroić na 4 lub 6 części.Usmażyć we frytkownicy.Odsączyć i posypać solą ziołową

Moje domowe kucharzenie
1459. Sznycle pruszkowskie 148

Wymieszać z posiekaną zieleniną. Plastry kiełbasy maczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać najlepiej z surówką i pieczywem albo ziemniakami z wody lub frytkami. Wersja dla wegetarian Wegetarianie zamiast mięsa mogą wykorzystać steki sojowe, uprzednio ugotowane w esencjonalnym grzybowym rosole z kostki i dobrze odciśnięte. Przepis z książki -Kuchnia Polska -Małgorzaty Caprari

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie współpracy z redccon.pl 142

nich bardzo zadowolona...najbardziej chyba z frytkownicy ..ostatnio często była w użyciu..były w niej smażone zrazy , pieczarki  , kurczak , skrzydełka i ponownie skrzydełka ....no i oczywiście frytki , ziemniaki w plasterkach itp. Waga   oczywiście też jest używana w moje kuchni..i to dość często..ja dużo piekę ..więc ważenie jest wskazane przy wypiekach.. Zestaw form

Moje domowe kucharzenie
Pierś kurczaka w pikantnej panierce 145

każdej strony i obtaczamy bułką tartą. Tak przygotowane piersi, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Wspaniałymi dodatkami do chrupiącego kurczaka są frytki i kiszony :) raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki zestaw :)  Przyprawa do drobiu po myśliwsku świetnie się spisała, naprawdę! Dodała mięsku fajnego zapachu i smaku. Panierka

Emcia Pichci
Stripsy jak z KFC 199

szklankami mąki i potrząsamy nim, aby mąka przywarła do mięsa. Następnie wrzucamy mięso do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Stripsy podajemy z ulubionymi dodatkami np. z frytkami. insertCookd("f05be2495ff2d82b0e86ac1ee3d6936d

Emcia Pichci
Burger z polskiej wołowiny 177

patelni. Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górna częścią bułki.  Świetnym dodatkiem do burgerów będą frytki (steak fries

Emcia Pichci
Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i papryką w sosie pomidorowym 470

urlopie marzyłam już o własnej kuchni. Mając dość frytek w towarzystwie kotletów i zestawu surówek,  przygotowałam makaron z kurczakiem i warzywami na pomidorowo. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 młoda cukinia 1 czerwona papryka 2 pomidory malinowe 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oleju 1 płaska łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki

Czerwień i błękit
Shish Kebab 176

minut do zamrażalnika.  Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować w piekarniku, na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej na złoty kolor. Podawać z ryżem lub frytkami, surówką i sosem czosnkowym. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Najlepsze amerykańskie hamburgery 164

pilnować ponieważ szybko mogę się spalić. Przygotować sos z podanych składników Dolną połówkę bułki posmarować sosem, położyć burgera, ułożyć przygotowane warzywa. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać   z frytkami

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania