Dorsz z surówką a'la Coleslaw

Dorsz z surówką a'la Coleslaw

Dorsz z surówką a'la Coleslaw

Przepis na : obiad

 Walory zdrowotne ryb odkryto w latach 60 XX wieku, kiedy odkryto ze Eskimosi , ktorych głownym pożywieniem są ryby, rzadko chorują na serce. Są zródłem wartościowego białka.  Zawieraja witaminy A I D, witaminy z grupy B, potas, fosfor, magnez , wapń I sód. Ponadto ryby morskie zawierają niezbędne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe (kwasy omega-3). To tak w skrócie o rybach. :) Dlatego też zapraszam dzisiaj na dorsza. Dorsza możemy np  zapiekać lub upiec w folii. Ja dzisi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 29 marca 2014 19:43:09

to coś dla mnie :)

Edyta B, 29 marca 2014 20:04:58

Alez zapraszam :)

Apetycik, 29 marca 2014 21:49:48

Wygląda przepysznie :D bardzo lubię ryby, pozdrawiam.

Danusia Z, 29 marca 2014 22:21:58

Ale pysznie. :) Za rybą poszłabym na koniec świata. ;)

Edyta B, 29 marca 2014 22:40:10

To podobnie jak ja :) uwielbiam ryby I owoce morza- w kazdej postaci :)

Edyta B, 29 marca 2014 22:40:55

Dziekuje, wyglada I smakuje przepysznie, pozdrawiam

sean fagan, 9 czerwca 2014 16:08:08

Cod is the only fish I eat and it does get boring just eating the same all the time this looks really nice and something different I will have to give it a try

Edyta B, 9 czerwca 2014 20:35:24

Don't buy frozen cod- always fresh.Directions:Rinse with water and dry the cod with paper towels. The egg, salt, paprika and pepper- mix Cod soaked in egg- for about 5-10 min. Add flour into a bowl, add grated cheese and parsley. Mix. Take the cod out of the eggs mix and coat it in flour. We put the fish in hot oil and fry on both sides