paczki krakersów Wersja II: · 3 łyżki bułki tartej · 6 łyżek sezamu Dip: Wersja I: · 5 łyżek majonezu · 2,5 łyżki keczupu · 1 łyżeczka octu(...)sezamie wymieszanym z bułką tartą. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie przygotowujemy dipy. Keczup mieszamy z majonezem, dodajemy ocet i doprawiamy pieprzem. Jogurt naturalny łączymy z majonezem. Dodajemy czosnek i sok z cytryny. Doprawiamy sola i pieprzem według uznania. Podajemy z dipami
Mania GotowaniaPost Ogórkowy dip pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Mięsne kulki z ogórkowym dipem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojecebula, marynowany kurczak, papryka, pieczarka... na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po 8-9 minut z każdej strony, tak długo aż kurczak nie będzie surowy. Czas na dip Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu kilka listków świeżej mięty i bazylii dwie krople sosu cajun Miętę i bazylię drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, ketchupem i sosem cajun
Mango Papajatutaj. Sałatka jest przepyszna, smak przełamany ogórkiem konserwowym- daje nam całkiem orginalną sałatkę, którą serdecznie polecam:) Zaczynamy: Składniki: 8 liści sałaty pekińskiej 3 duże ogórki konserwowe 3 marchewki szczypiorek Dip: 5 łyżek jogurtu lub majonezu 1 łyżeczka cytryny 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Wykonanie: Sałatę kroimy w piórka, marchew I ogórek ścieramy na tarce z dużymi oczkami, plus(...)szczypior - drobno. Mieszamy wszystko w misce. Robimy dip z podanych wyżej składników- doprawiamy do smaku solą I pieprzem. Dip dodajemy do sałatki. Mieszamy I gotowe. Smacznego
Smaki EdytyBardzo lubię różnego rodzaju dipy. Te akurat zostały zrobione do szaszłyków, ale z powodzeniem można wykorzystać je do wielu różnych dań. Wykonanie jest mało czasochłonne i proste, dlatego raczej nikt nie powinien mieć z nimi problemu. Sos do Big Mac'a (źródło: Kocham gotować ) Składniki: 2 łyżki majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli łyżeczka słodkiej musztardy szczypta suszonego czosnku łyżeczka octu
Pasja Smakudanie;) Jest o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne, bez gęstego, tłustego sosu. Do tego idealne na jeden kęs. Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi. Ja podałam je z dipem czosnkowym Prymat. Tortille: 350g mąki pszennej, łyżeczka czosnku granulowanego, ok. 1 szklanki przegotowanej zimnej wody. Mąkę przesiać, dodać czosnek, stale zagniatając powoli wlewać wodę. Odrywać małe porcje ciasto, rozwałkowywać(...)smażyć na odrobinie oleju, z obu stron. Farsz: 1 marchewka, czerwona papryka, zielona papryka, 250g chudego twarogu, sól, pieprz, wędzona pierś z kurczaka, ogórek, dip czosnkowy Prymat, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę. Warzywa umyć, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wymieszać
Z miłości do słodkościDip jogurtowy do kofty Skladniki : 500 ml jogurtu greckiego 1 zabek czosnku pieprz, pietruszka pokrojona drobno Laczymy I podajemy z kofta lub innym miesem
Smaki EdytyDip do sałatek. Składniki: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyzki śmietany lub jogurtu 1-2 łyżki suszonego lub świeżego kopru 1 łyżka soku z cytryny pieprz, sól Wkonanie: Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą I pieprzem I gotowe
Smaki EdytyRewelacyjnie prosta sałatka, sycąca I przepyszna, dobra na śniadanie , kolację, grilla czy też przyjęcie, Ja przygotowałam dla męza do pracy :) Dip bazyliowo czosnkowy jest dopełnieniem niesamowitego smaku :) Zaczynamy Składniki: 1 op tortelloni z mozzarella I prosciutto 1 słodka papriyka 3-4 łyżki startego żółtego sera oliwki nadziewane paprika sałata pekińska 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka bazyli 1 łyżeczka(...)Wykonanie: Tortelloni ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kroimy paprykę, sałatę, ścieramy ser. Dodajemy parę oliwek. Po ugotowaniu czekamy by tortelloni ostygło. Gdy tortelloni jest już chłodne, mieszamy wszystkie składniki. Dip: Majonez, sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I bazylię mieszamy w miseczce. Doprawiamy solą I pieprzem do smaku. Dip dodajemy do tortelloni I mieszamy. Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytydip jest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie. Składniki : * pół szklanki jogurtu greckiego * 2 suszone pomidory dobrze odsączone
Magiczne Życie MartyBiorę udział w konkursie http://www.doradcasmaku.pl/aktualnosc/1614/konkurs-twoj-sposob-na-impreze-.html dlatego też otrzymałam zestaw 5 produktów Prymat: Sos sałatkowy francuski, Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, Party DIP czosnkowy, Party DIP meksykański i Party DIP barbecue. Dziś zaproponuję Wam sałatkę z użyciem sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego:) składniki: 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 3 garście mieszanki sałat 10 pomidorków koktajlowych
Monia miesza i gotujeZapraszam na kolejny przepis z użyciem produktów Prymat które otrzymałam w ramach konkursu „Twój sposób na imprezę” . Dziś dipy - czosnkowy i barbecue. składniki: 250 g krewetek tygrysich 250 g piersi kurczaka ok 10-14 szt pieczarek świeżych ( mogą być też marynowane ) 100 g czarnych oliwek olej do smażenia ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki(...)jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dodatkowo dipy Prymat Party Dip barbecue + 6 łyżek keczupu + 2 łyżki wody Party Dip czosnkowy+ 4 łyżki jogurtu + 4 łyżki majonezu Składniki na ciasto dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać oczyszczone krewetki, pieczarki, osączone oliwki oraz pierś kurczaka pokrojoną
Monia miesza i gotujeRZYMSKA Z GRILLOWANĄ CIECIORKĄ HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK JEST: – Zdrowym wegetariańskim daniem – Idealne zestawienie na kanapki, grzanki czy inne pieczywo – Idealny jako pasta kanapkowa, czy dip – Genialny na lekką kolacje – Pełen smaku ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Ciecierzyca gotowana 400g – Czosnek – 1 ząbek – Pasta Tahini – 5 łyżek / u mnie pasta sezamowa z Lidla
globuskulinarnyśniadaniu macie gości lub np. robicie dzieciakom kanapki do szkoły – pasty wychodzi bowiem dość sporo. U mnie podana w bajglach – pasta może być podana jako sałatka, dip lub właśnie jako smarowidło do pieczywa. Pasta jajeczna z awokado: 2 duże, dojrzałe awokado 8 jajek 1 mała cebula szalotka lub dymka 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Poezja smaku