Grissini z ciasta francuskiego z parmezanem

Grissini z ciasta francuskiego z parmezanem

Grissini z ciasta francuskiego z parmezanem

W oryginale grissini powstają z ciasta drożdżowego, ten włoski przysmak podawany jest zazwyczaj przed posiłkiem głównym. Chcę jednak cieszyć się smakiem chrupiących paluchów bez konieczności wyrabiania ciasta drożdżowego, które chcąc nie chcąc jest bardzo cierpliwe. Sięgam więc po zawsze obecne w mojej lodówce ciasto francuskie. Paluchy można oprószyć czymkolwiek, sezamem, solą gruboziarnistą, czarnuszką, ziołami, ja wykorzystałam parmezan, bo i on zawsze się znajdzie w mojej lodówce. Takie chrupiące paluchy jedzon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Autor

Ania PetrynaAnia Petryna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto francuskie, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto francuskie, dipy, szynka, zupa, szybkie ciasto, pieczona szynka, pieczeń z szynki, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Słodki Kompromis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.