Focaccia

Focaccia

Focaccia

Focaccia to włoskie pieczywo, przypomina spód od pizzy. Można je dowolnie kształtować, najczęściej w okrągłej lub prostokątnej płaskiej formie z rozmarynem, grubą solą, ziołami, piórkami cebuli lub posiekanych oliwek. Występuje także polana oliwą, z suszonymi pomidorami, pulchna, duża. Jedna z lepszych przekąsek, dziś w kształcie okrągłych lekko płaskich bułeczek – u mnie z kminkiem. Wspaniałe na ciepło lub zimno, polecam bo są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku – palce lizać! Focaccia z kminkiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, focaccia, pizza , pizza przepis, pieczywo, przekąski, przekąska, suszone pomidory, dipy, zapiekanka, zapiekanki, przekąski na ciepło, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto na zimno, przekąski z ciasta na pizze, ciasto na pizze

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.