Focaccia

Focaccia

Focaccia

Focaccia to włoskie pieczywo, przypomina spód od pizzy. Można je dowolnie kształtować, najczęściej w okrągłej lub prostokątnej płaskiej formie z rozmarynem, grubą solą, ziołami, piórkami cebuli lub posiekanych oliwek. Występuje także polana oliwą, z suszonymi pomidorami, pulchna, duża. Jedna z lepszych przekąsek, dziś w kształcie okrągłych lekko płaskich bułeczek – u mnie z kminkiem. Wspaniałe na ciepło lub zimno, polecam bo są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku – palce lizać! Focaccia z kminkiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, ciasto, pieczywo, pizza przepis, pizza , dipy, suszone pomidory, przekąska, przekąski, zapiekanki, zapiekanka, przekąski na ciepło, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto na zimno, przekąski z ciasta na pizze, ciasto na pizze

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.