Pasta z pieczonej papryki i bakłażana

Pasta z pieczonej papryki i bakłażana

Pasta z pieczonej papryki i bakłażana

Przepis na : śniadanie

Absolutnie genialna pasta z pieczonych warzyw. Idealnie sprawdza się jako smarowidło do chleba lub wegetariański dip do imprezowych przekąsek, takich jak krakersy, nachosy czy surowe warzywa. Szybka i banalnie prosta w przygotowaniu, a efekt końcowy- zdecydowanie niewspółmierny do włożonego wysiłku. Musicie koniecznie spróbować! Polecam!   Składniki: 1 bakłażan 2 czerwone papryki 1 główka czosnku w łupinach 3 szalotki odrobina oliwy po 1/2 łyżeczki nasion kolendry i kuminu, uprażonych na suchej patelni i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, pasty, pasta, mielone, przekąska, przekąski, śniadania, dipy, chleb, śniadanie, kanapki, bezglutenowe, dietetycznie, dietetyczne , szybkie przekąski, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.