Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym

Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym

Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym

„ Do ich przygotowania użyłam ziemniaków sałatkowych. Nie jest to najlepsza odmiana na placki, bo zawiera dużo wody, ale w moim sklepie tylko takie teraz można kupić. Poradziłam sobie w ten sposób, że po starciu ziemniaków odlałam nadmiar wody, aby mieć właściwą konsystencję ciasta. Jej ilość będzie oczywiście zależna od gatunku użytych ziemniaków. U mnie przy porcji na dwie osoby było to prawie sześć łyżek stołowych. Część mąki którą zazwyczaj dodajemy do placków zastąpiłam otrębami. Uzupełniłam też skrobię ziemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.