Warzywa w tempurze

Warzywa w tempurze

Warzywa w tempurze

Tempura (jap. 天ぷら , てんぷら , 天麩羅 , 天婦羅 , tenpura, wym. tempura; od port. tempero, temporas) – potrawa kuchni japońskiej, pochodząca z Portugalii. Tempura została wprowadzona do Japonii przez portugalskich misjonarzy jezuickich w XVI wieku. Do jej przygotowania wykorzystuje się m.in.: ryby, krewetki, kalmary, małże, grzyby, warzywa. Są one panierowane i smażone krótko (4 – 5 min.) na głębokim oleju. Warzywa w tempurze. Składniki na ciasto: - 3 łyżki skrobi kukurydzianej - 3 łyżki mąki tortowej - lodowata woda -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.