Guacamole to meksykański sos na bazie awokado. Guacamole wraz z chipsami/natchosami stanowi świetną przystawkę na imprezy , świetnie sprawdzi się również jako pasta kanapkowa . Jego najbardziej podstawowa wersja składa się z rozgniecionego awokado z dodatkiem soli i soku z limonki. Jednakże często można spotkać guacamole zawierające czosnek, cebulę, kolendrę, papryczkę chilli lub pomidory. Gorąco polecam sprawdzenie, która wersja najbardziej Wam przypadnie do gustu. Przepis na guacamole Składniki dojrzałe ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...