Paszteciki z ciasta półfrancuskiego
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego
Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić ciasto francuskie. Składniki na ciasto: 125g mąki pszennej ( lub zdrowszej mąki orkiszowej), 125g masła, 125g sera twarogowego, 1/2 jajka, szczypta soli, Przesiewamy mąkę na stolnicę, ser mielimy w maszynce i dodajemy do mąki. Dodajemy zimne masło, szczyptę soli ( można dodać również ulubione suszone zioł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pudełko rozmaitości
Autor
pudelkorozmaitosci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, paszteciki, francuskie, mięso, pieczarki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, mąka orkiszowa, dipy, mielone, śniadania, mięsa pieczone, impreza, kolacja, jajka z farszem, ciasto orkiszowe, mięso duszone, pieczarki w cieście, ciasto z białek , mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mielone pieczarki, smażony ser
Inne przepisy z Pudełko rozmaitości
Dodaj komentarz