Lawasze - ormiańskie podpłomyki

Lawasze - ormiańskie podpłomyki

Lawasze - ormiańskie podpłomyki

Przepis na : śniadanie

Lawasze albo inaczej chlebek ormiański to bardzo popularny na całym Zakaukaziu chlebek. Jedzą go w Turcji, Gruzji czy Azerbejdżanie. Lawasze to znakomity dodatek do mięs, dipów, zup czy past. Sam smakuje również wyśmienicie, spróbujecie go upiec? W oryginale piecze się go w specjalnych piecach umieszczonych w ziemi i nazywa się je tonirami. Ormiańskie chlebki. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dipy, mięso, pasta, zupa, śniadania, pieczywo, chleb

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.