Był taki moment tego sezonu, że obawiałam się barku jagodowości w Kuchni. Jeszcze niedawno ciocia mówiła, że mało jagód w lesie, że raczej zbiory marne będą, a jednak po deszczach i ciepłym powietrzu coś tam się na leśnym parterze ruszyło ;) Miska czarnych koralików pełnych smaku, zebranych przez ciocię, przyjechała do domu, a wraz z nią pojawiły się fioletowe języki, palce i usta. Jestem ogromną fanką tych maleńkich owoców i samego lasu, dlatego postanowiłam połączyć te moje małe miłostki w dzisiejszym śniad... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)