Przepis na : śniadanie
Dziś przedstawiam jeden z moich ulubionych przepisów śniadaniowych. Jak byłam mała, chleb w jajku jadło się u nas często, tak samo na słodko, jak i na słono. Wynikało to z przekonania mojej mamy, że chleba nie można wyrzucać, więc pożytkowało się go w każdy możliwy sposób. Uwielbiałam go! Jak zobaczyłam przepis na chleb w jajku w książce Gordona Ramsay’a “Ultimate home cooking”, przypomniało mi się moje dzieciństwo i wiedziałam że muszę go zrobić. Ta wersja chleba w jajku jest na słodko, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...