Krakersy z serem pleśniowym i suszonymi grzybami

Krakersy z serem pleśniowym i suszonymi grzybami

Krakersy z serem pleśniowym i suszonymi grzybami

  Składniki: 225 g sera z niebieską pleśnią (u mnie gorgonzola); 10 g zmielonych, suszonych grzybów (około 1/2 szklanki suszonych grzybów umieściłam w młynku do kawy i zmieliłam na pył); 115 g miękkiego masła; 2 szklanki mąki pszennej; 1 i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu; 1/4 szklanki mleka.   Do oprószenia krakersów; Sól gruboziarnista. Dodatkowo: Mikser/robot kuchenny; Mała, okrągła foremka do wycinania ciastek o średnicy około 3 cm; Papier do pieczenia. 1 szklanka = 1 cup = 240 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.