Frytki z batatów

Frytki z batatów

Frytki z batatów

– Składniki: -2 średnie bataty -2 płaskie łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej -6 łyżek ulubionego oleju – mieszanka gotowych ziół toskańskich lub swoich ulubionych Przygotowanie:  Bataty szorujemy i obieramy ze skórki. Obieramy i kroimy w równe słupki. Wrzucamy do naczynia i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na minimum 30 minut. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru skrobi z powierzchni ziemniaków i frytyki będą bardziej chrupiące. Piekarnik nagrzać do  220 stopni – funkcja góra ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję