Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka

Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka

Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka

Przepis na : obiad

Sajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone jako zakąska z różnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone itd. Sajgonki smażone zazwyczaj mają mniejsze rozmiary. Do zawijania farszu służy specj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, indyk, makarony, makaron, grzyby, mielone, pieczarki, papryka, imbir, fasola, sałata, naleśniki, bezglutenowe, krokiety, warzywa, kuchnia chińska, marchewka, pierś, dipy, piersi, naleśnik, zakąski, ciasto, makaron z pieczarkami, pierś z indyka, dania chińskie, przekąska, przystawki, obiad

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.